Μέσι: Η «κοκορομαχία» με τον Μεδέλ και το «κόκκινο» ντεμπούτο… (vids)

Με την δεύτερη κόκκινη κάρτα της καριέρας του ολοκλήρωσε την παρουσία του στο φετινό Copa America ο Λιονέλ Μέσι.



Μέσι: Η «κοκορομαχία» με τον Μεδέλ και το «κόκκινο» ντεμπούτο… (vids)

Η Αργεντινή επικράτησε της Χιλής με σκορ 2-1 στον μικρό τελικό της διοργάνωσης αλλά ο αστέρας της Μπαρτσελόνα πρόλαβε να αγωνιστεί για μόλις 37 λεπτά, αφού η αψιμαχία με τον Γκάρι Μεδέλ οδήγησε στην αποβολή αμφοτέρων.

Εκτιμούμε πως πολλοί θα ήταν εκείνοι που στιγμιαία προσπάθησαν να θυμηθούν αν και πότε ο «Μεσσίας» έχει αντικρύσει ξανά την κόκκινη κάρτα σε επίσημη ή φιλική αναμέτρηση. Και μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να συμπεράνει κανείς πως είχαν περάσει σχεδόν 14 χρόνια…

Ήταν 17 Αυγούστου του 2005, όταν ο νεαρός με το μακρύ μαλλί και το «18» στην πλάτη πραγματοποιούσε το ντεμπούτο με την «Αλμπισελέστε» σε φιλική αναμέτρηση με την Ουγγαρία. Ο Μέσι εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή του Λισάντρο Λόπεζ στο 64ο λεπτό και αποβάλλεται στην πρώτη του προσπάθεια στον παιχνίδι, αντιδρώντας σε παρατεταμένο τράβηγμα του αντιπάλου.

Έκτοτε είχαν μεσολαβήσει 670 επίσημοι και φιλικοί αγώνες με τα γαλανόλευκα της πατρίδας του αλλά και την Μπαρτσελόνα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και σε εκείνη την περίπτωση οι Αργεντινοί είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ που κατέγραψαν χθες απέναντι στους Χιλιανούς. 2-1!

2005: Ουγγαρία-Αργεντινή

2019: Αργεντινή-Χιλή

Γιάννης Τζιουμακλής