Πανέτοιμη να λάμψει στο Μουντιάλ mini-football της Κρήτης η Εθνική Ελλάδας! (pics)

Η Εθνική Ελλάδας mini-football προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Μουντιάλ mini-football SOCCA WORLD CUP 2019 που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης! Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα της «γαλανόλευκης» και τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησαν με αποφασιστικότητα για... το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση! 



Πανέτοιμη να λάμψει στο Μουντιάλ mini-football της Κρήτης η Εθνική Ελλάδας! (pics)

Η Εθνική μας ομάδα μίνι ποδοσφαίρου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο SOCCA το οποίο θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου, αλλά και η παρουσίαση της νέας φανέλας, την οποία σχεδίασε αποκλειστικά η Umbro!

Το Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου κατάφερε να έλθει στη χώρα μας με την τεράστια συμβολή τόσο της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και του Δήμου Ρεθύμνης οι οποίοι είναι και συνδιοργανωτές με την Οργανωτική Επιτροπή. Οι αρμόδιες Αρχές, με άριστη συνεργασία, θα φιλοξενήσουν 40 ομάδες από όλον τον κόσμο που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα τον Οκτώβρη για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Παγκόσμιου πρωταθλητή!

Ο κόουτς της ελληνικής ομάδας, Αντρέας Ντρένοβα, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

«Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ και μια εβδομάδα για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο τουρνουά για εμάς λόγω και του επιπέδου των ομάδων που θα συμμετέχουν. Όλοι οι αντίπαλοι έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Προσπαθήσαμε μέσα από τις προπονήσεις μας να περάσουμε αρκετά πράγματα. Έχουμε συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία για τις ημέρες που θα βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Να είναι τα πόδια μας στη γη και το βλέμμα μας στον ουρανό. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πέρα από την τύχη που χρειαζόμαστε, ξέρουμε ότι θα παίξει ρόλο και η ικανότητα και η προετοιμασία. Είναι μεγάλη η πίεση για εμάς.

Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τι δεν κάναμε καλά στο περσινό τουρνουά στην Πορτογαλία, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο καλά προετοιμασμένοι για φέτος και να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Γιατί η ποιότητα της ομάδας μας είναι για παραπάνω.

Θα είναι επιτυχία να φτάσουμε ξανά στους “16”, όμως, θέλουμε ψηλότερα. Να φτάσουμε στους “8”, στους “4” και γιατί όχι στον τελικό...

Αν δεν το ζήσει κανείς, δεν μπορεί να καταλάβει την πίεση... Στην Κρήτη με την παρότρυνση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερο το άγχος. Από την εμπειρία που έχουμε από τα προηγούμενα χρόνια, θα έχουμε βοήθεια για το φετινό τουρνουά. Για εμάς, υπάρχει ανιδιοτέλεια σε αυτό που κάνουμε γιατί είναι ποδόσφαιρο.

Έχουμε να κάνουμε με παιδιά που παίρνουν πράγματα από αυτό το άθλημα. Εμπειρίες και στιγμές. Το κάνουν με αγάπη. Ξέρουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση λόγω και της προβολής, αλλά και της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κρήτη. Προσπαθούμε αυτή η πίεση να είναι δημιουργική για εμάς και να το έχουμε ως παραπάνω κίνητρο. Η ομάδα μας είναι και έμπειρη, έχει και ταλέντο και θα έχουμε ώθηση από τον κόσμο

Όσο για τα 15 χρόνια που συμπληρώθηκαν από το έπος του Euro 2004, κάναμε και πέρυσι τους συνειρμούς όταν παίξαμε με την Πορτογαλία, αλλά φέτος, στα 15 χρόνια, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει αυτή η σκέψη...».

Από την πλευρά του, ο άμεσος συνεργάτης του, Γιώργος Μπαστάκης, είχε να πει:

«Υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με άλλα χρόνια. Είμαστε οι οικοδεσπότες. Είναι γιορτή για εμάς. Έχουμε υποχρέωση να προβάλλουμε τις αξίες μας ως οικοδεσπότες. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας που εδώ και τρία χρόνια διατηρούμε για να έχουμε μια φιλοσοφία με αρχές. Είναι δεδομένο πως θέλουμε να φτάσουμε στους “16” και πάμε για το βήμα παραπάνω.

Οι αρχές της φιλοξενίας είναι δεδομένες για το Μουντιάλ στο Ρέθυμνο. Είμαι σίγουρος ότι θα φανούμε έμπειροι και ως οικοδεσπότες. Το 2013 το ζήσαμε ως απλοί πολίτες του Ρεθύμνου και τώρα ξέρουμε τι να περιμένουμε. Έχουμε ανυπομονησία, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος. Στην Κρήτη ανυπομονούν να δουν και να στηρίξουν την Εθνική ομάδα».

Το λόγο πήραν και οι δύο αρχηγοί της Εθνικής μας ομάδας, με τον Δημήτρη Καραβίδα αρχικά να τονίζει: «Εγώ να ευχηθώ υγεία και καλή πορεία σε αυτό το τουρνουά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι οι διαφορές μεταξύ των χωρών είναι μικρές και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Δεν φοβόμαστε κανέναν, αλλά μια καλή κλήρωση θα μας επιτρέψει να βρούμε ρυθμό. Έχουμε παίξει με ομάδες που έχουν κάνει επιτυχίες, τη Ρουμανία, το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Γερμανία. Δεν είναι κάποια ομάδα φόβητρο για εμάς. Πρέπει να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες.

Όταν είναι υψηλό το επίπεδο του αντιπάλου, ανεβαίνει και η δική μας διάθεση να δείξουμε πράγματα στο γήπεδο. Φέτος θα είναι ξεχωριστό. Έχουμε και την εμπειρία από πέρυσι από το Παγκόσμιο. Ήμασταν τρία παιδιά και το 2013 μαζί στο Ρέθυμνο και η βοήθεια του κόσμου σε κάνει να νομίζεις πως δεν υπάρχει κανείς αντίπαλος που να μην μπορείς να τον νικήσεις».

Ο Χρύσανθος Λευκαρίτης στάθηκε στην τρομερή φιλοξενία που ετοιμάζουν οι Κρητικοί για το Παγκόσμιο Κύπελλο mini-football και την τεράστια προσμονή του ιδίου και των συμπαικτών του για τις μέρες του προσεχή Οκτώβρη:

«Αν δεν το έζησε κάποιος αυτό που έγινε στην Κρήτη το 2013, δεν μπορεί να το κατανοήσει και να το περιγράψει. Από τις 6 διοργανώσεις που έχουμε παίξει, εκείνη είναι με διαφορά αυτή που μας έχει μείνει, με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο και με τον κόσμο να ζητάει αυτόγραφα και φωτογραφίες...

Τώρα ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε, αλλά είναι ευχή και κατάρα μαζί να είσαι οικοδεσπότης.

Η ώθηση του κόσμου ήταν ασύλληπτη. Έχουμε μεγάλη προσμονή κι όχι άγχος.

Είναι κάτι που το περιμένουμε ξανά πως και πως να παίξουμε σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο. Τώρα ξέρουμε ότι θα είναι μεγαλύτερο. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το τουρνουά, το έχει δει και θα είναι ακόμα καλύτερο αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει άγχος. Μονάχα μεγάλη προσμονή».

Στην ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν και οι δύο νέες φανέλες για το φετινό Μουντιάλ, με την Umbro να φτιάχνει σχέδιο ειδικά για την Εθνική μας ομάδα...

Κώστας Ζάλιαρης