2004: Όταν ο Ζιντάν «εκτελούσε» τους Άγγλους με δύο… χτυπήματα στις καθυστερήσεις! (video)

Τα 47α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Ζινεντίν Ζιντάν και το England365.gr θυμάται το show του νυν προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Εθνική Αγγλίας το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία.



2004: Όταν ο Ζιντάν «εκτελούσε» τους Άγγλους με δύο… χτυπήματα στις καθυστερήσεις! (video)

Ήταν 13 Ιουνίου και τα «τρία λιοντάρια» είχαν… «radez-vous» με τους Γάλλους στη Λισαβόνα για την πρεμιέρα του Β’ ομίλου. Πρεμιέρα στο Euro που ολοκληρώθηκε με μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρονικά του αθλήματος…

Οι «τρικολόρ» βρίσκονται προφανώς ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, αφού προσπαθούν να διατηρήσουν τα σκήπτρα από τη στέψη του 2000. Επρόκειτο άλλωστε για τη φουρνιά των ποδοσφαιριστών που είχε φτάσει έως την κορυφή του κόσμου το 1998, με την επίσης αλησμόνητη εμφάνιση και τα δύο γκολ του Ζιντάν στο 3-0 επί της Βραζιλίας στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το συγκρότημα του Σβεν Γκόραν Έρικσον αποτελεί επίσης υπολογίσιμη δύναμη και στη Λισαβόνα αποκτά προβάδισμα με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο 38ο λεπτό. Και το διατηρεί μέχρι τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Τότε όμως ο «Ζιζού» αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να γυρίσει… τούμπα το ματς (2-1) με δύο γκολ στο πρώτο και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη δεξιά γωνία του Τζέιμς, ανατροπή με εύστοχο πέναλτι στο ίδιο σημείο της εστίας. Και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και αποκλείστηκαν από τους δύο φιναλίστ. Οι Άγγλοι έμειναν έξω από τους Πορτογάλους στη διαδικασία των πέναλτι και οι Γάλλοι… «σαρδελοποιήθηκαν» με σκορ 1-0 από την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα και την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα!

Ένα ματς που σίγουρα προκαλεί μέχρι και σήμερα... αναστάτωση στον Ζιντάν, αφού πέρα από την πόρτα της εξόδου από τη διοργάνωση, είδε και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να τον «αντιγράφει» με απόλυτη επιτυχία. Ο Λιζαραζού καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοούμε…

Θυμηθείτε την αναμέτρηση με τους Άγγλους:

Γιάννης Τζιουμακλής