Ομπαμεγιάνγκ: «Ήμουν έτοιμος να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ προχώρησε σε αποκαλύψεις για την παιδική του ηλικία λέγοντας πως έφτασε πολύ κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω προβλήματος στα γόνατα και έντονης απογοήτευσης...  

Advertisement
Ομπαμεγιάνγκ: «Ήμουν έτοιμος να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Ο Γκαμπονέζος σταρ έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ φέτος με την Άρσεναλ ενώ ήταν και ένας από τους τρεις πρώτους σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά δεν ήταν πάντα όλα τόσο «ρόδινα». Ο Ομπαμεγιάνγκ βρίσκεται τώρα στο Μαϊάμι κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του και προχώρησε σε αποκαλύψεις.

«Θυμάμαι πως ήμουν από μικρός γρήγορος, αλλά στην ηλικία των 15 ή 16 έχασα λίγο από την ταχύτητά μου. Είχα πρόβλημα στα γόνατα και δεν μπορούσα να τρέξω με τον ρυθμό που ήθελα. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Δεν ανήκα σε κάποιο σύλλογο, δεν πήγαινα σχολείο και απλά καθόμουν σπίτι προσπαθώντας να σκεφτώ θετικά.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος τότε και πραγματικά είχα αποφασίσει να σταματήσω. Συνέχιζα όμως να προπονούμαι σκληρά. Δεν ήξερα το γιατί, απλά σκεφτόμουν πως στη ζωή μπορούν να συμβούν όλα. Ποτέ δεν ξέρεις. Μετά από έξι μήνες σκληρής δουλειάς με πήρε ο πατέρας μου και μου είπε, “Είσαι έτοιμος να πάμε να δοκιμαστείς σε μια ομάδα;” Και του απάντησα, “Φυσικά και είμαι έτοιμος”. Αυτό ήταν. Άρχισα να προπονούμαι στην Μπαστιά και αυτή ήταν η αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας». 

Θάνος Κονταξής