Λιούνγκμπεργκ: «Να δώσω πίσω στην Άρσεναλ λίγη από την αγάπη που μου έδωσε»

Χρέη βοηθού προπονητή θα εκτελεί από εδώ και πέρα ο Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ και δήλωσε ανυπόμονος για αυτή τη νέα σελίδα της καριέρας του. Ο Στιβ Μπούλντ και ο Σουηδός πρώην σταρ των «κανονιέρηδων» θα ανταλλάξουν θέσεις σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης του τεχνικού επιτελείου της Άρσεναλ...  



Λιούνγκμπεργκ: «Να δώσω πίσω στην Άρσεναλ λίγη από την αγάπη που μου έδωσε»

Ο άλλοτε επιθετικός του συλλόγου γίνεται βοηθός προπονητή του Ουνάι Έμερι στην πρώτη ομάδα και ο Μπουλντ μετατοπίζεται σαν προπονητής στο τμήμα κ-23.

Ο Μπουλντ δεν είναι νέος σε αυτή την θέση καθώς προπονούσε την κ-23 για 11 χρόνια πριν αναλάβει βοηθός στην πρώτη ομάδα το 2012 στο πλάι του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο 56χρονος πρώην αμυντικός της Άρσεναλ θα έχει το πρώτο λόγο μαζί με τον Περ Μερτεσάκερ, που είναι προπονητής της κ-18, για την ανάπτυξη των νέων ταλέντων.

«Πάντα θεωρούσα σημαντική την ανάπτυξη νέων ποδοσφαιριστών και είμαι ευχαριστημένος που γυρίζω να δουλέψω σε έναν τομέα που είναι τόσο σημαντικός για την ομάδα», είπε ο Μπούλντ και πρόσθεσε, «έχουμε εξαιρετικούς νέους παίκτες και η δουλειά μου θα είναι να τους βοηθήσω να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους».

Από την πλευρά του, ο Λιούνγκμπεργκ έγραψε στα social media: «Σας ευχαριστώ όλους για τα ωραία σας μηνύματα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να δώσω πίσω στην Άρσεναλ την αγάπη που μου έδωσε κι εκείνη...».

 

 

Θάνος Κονταξής