Μαραντόνα: «Μια μικρή... εκδίκηση για τα Φόκλαντ»!

Αν και δεν είχε τίποτα προαποφασισμένο, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα παραδέχεται μέσω της ταινίας που κυκλοφορεί για τη ζωή και την καριέρα του, πως εκείνο το γκολ με τους Άγγλους το 1986 με το... χέρι του Θεού, εξελήφθη από τους συμπατριώτες του ως μια μικρή εκδίκηση για την ήττα στον πόλεμο των Φόκλαντ!  



Μαραντόνα: «Μια μικρή... εκδίκηση για τα Φόκλαντ»!

Ο θρύλος της Αργεντινής, αν και είχε... σμπαραλιάσει την αγγλική άμυνα σ' εκείνο το ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Μεξικό, είχε πετύχει και το γκολ με το... χέρι του Θεού, δίχως να το καταλάβει κανείς.

Μιλώντας στην κινηματογραφική ταινία που κυκλοφορεί για τη ζωή και την καριέρα του, παραγωγής της εταιρείας που επιμελήθηκε τα φιλμ για την Έιμι Γουάινχαουζ και τον σπουδαίο, Άιρτον Σένα, ο Μαραντόνα συνδέει εκείνη την κίνησή του με την... ήττα των Αργεντινών από τους Άγγλους, στον πόλεμο των Φόκλαντ, λίγα χρόνια πριν το Μουντιάλ...

«Είχα καταλάβει ότι έβαλα γκολ με το χέρι. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που και ο επόπτης δεν είδε ότι τέντωσα το χέρι μου. Κοίταξα τον διαιτητή, με κοίταξε κι αυτός και είπε "γκολ". Ήταν ωραίο το συναίσθημα και αυτή η νίκη πήρε χαρακτήρα μιας... μικρής εκδίκησης για την ήττα μας στον πόλεμο των Φόκλαντ.

Οι Άγγλοι, είχαν αναδειχθεί νικητές στον πόλεμο με τους Αργεντινούς, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να λέει: «Δεν ξέραμε τι ακριβώς έκανε ο στρατός μας, αλλά μας έλεγαν ότι όλα πήγαιναν καλά. Βέβαια, αυτό δεν ίσχυε, γιατί οι Άγγλοι είχαν φτάσει να μας κερδίζουν... 20-0 σ' εκείνον τον πόλεμο...». 

Κώστας Ζάλιαρης