Μουντιάλ Γυναικών: Δεύτερη ήττα και... δύσκολα τα πράγματα για την Σκωτία

Την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια γνώρισε στους ομίλους του Μουντιάλ Γυναικών η εθνική Σκωτίας, που μετά το εις βάρος της 2-1 πρέπει αρχικά να κερδίσει την Αργεντινή για να έχει ελπίδες πρόκρισης.



Μουντιάλ Γυναικών: Δεύτερη ήττα και... δύσκολα τα πράγματα για την Σκωτία

Μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Αγγλία οι Σκωτσέζες έκαναν ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο δέχθηκαν δύο γκολ από τα οποία δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν, έχοντας και παράπονα από το πως κύλησε το ματς.

Τα γκολ για την ομάδα της Ιαπωνίας ήρθαν στο 23ο και 37ο λεπτό, το πρώτο σε κανονική ροή αγώνα και το δεύτερο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Μοναδική απάντηση για την Σκωτία στο γήπεδο της Ρεν αυτή δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90' με γκολ της Λάνα Κλέλαντ που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή.

Πιο πριν η ομάδα της Σέλι Κερ είχε ζητήσει δύο φορές την εσχάτη των ποινών αλλά τα παράπονά της έπεσαν στο κενό, όπως ακριβώς έγινε και στην φάση του πέναλτι που οδήγησε στο 2-0, ενώ είχε και ένα δοκάρι με την Έριν Κάθμπερτ.

Στην βαθμολογία του 4ου ομίλου η Ιαπωνία έχει τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς, ενώ μπροστά από την Σκωτία (0) ακολουθούν Αγγλία (3) και Αργεντινή (1) που παίζουν μεταξύ τους στις 22:00 (14/06). Αναλόγως και του τι θα γίνει σε αυτό το ματς, η Σκωτία θα ξέρει σε τι μπορεί να ελπίζει, αν και η θέση στην οποία βρίσκεται είναι πολύ δύσκολη μιας και την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να κερδίσει και να περιμένει την τελική κατάταξη και στους άλλους ομίλους για να δει εάν θα συμπεριληφθεί στις 4/6 καλύτερες τρίτες.

*Τα τρία πρώτα κριτήρια ισοβαθμίας: Α. Περισσότεροι βαθμοί στο μεταξύ τους ματς Β. Καλύτερος συντελεστής τερμάτων στο μεταξύ τους Γ. Περισσότερα τέρματα στα μεταξύ τους

Γιώργος Σιάφας