Άντεξε και στην Κοπεγχάγη η Ιρλανδία!

Απόλυτο αφεντικό η Ιρλανδία στο 4ο γκρουπ των προκριματικών του Euro 2020, ολοκληρώνοντας με επιτυχία και την αποστολή στην Κοπέγχάγη! Κόντρα στη Δανία, η ομάδα του ΜακΚάρθι, ακόμα κι αν έδειξε να «λυγίζει» με το γκολ του Χόιμπιεργκ στο 76', ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε με τον Ντάφι και πήρε τον βαθμό με το τελικό 1-1, παραμένοντας αήττητη!  



Άντεξε και στην Κοπεγχάγη η Ιρλανδία!

Οι Ιρλανδοί συνέχισαν απτόητοι σε αυτή την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι σε μεγάλες πόλεις της Γηραιάς ηπείρου.

Έπειτα απο το 2x2 στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων για το γκρουπ, ταξίδεψαν στην Κοπεγχάγη, όπου τελικά είχαν όλες τις λύσεις για να φύγουν από εκεί με καλό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν το πράγμα έδειξε να στραβώνει...

Όσο κι αν το πάλευε ο Κρίστιαν Έρικσεν φτιάχνοντας παιχνίδι για τους γηπεδούχους, όσο κι αν το ματς άνοιξε με μακρινές μπαλιές που δημιουργούσαν προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις στις δύο εστίες, η Ιρλανδία διαχειριζόταν αρκετά καλά ότιδήποτε προέκυπτε στο ματς.

Οι δύο τερματοφύλακες έπιασαν δουλειά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 54', αρχικά ο Ράντολφ αντέδρασε σωστά σε ένα καλό σουτ του Πόουλσεν και αμέσως μετά στην απέναντι περιοχή, ο Κάσπερ Σμάιχελ χρειάστηκε να επέμβει σε προσπάθεια του ΜακΚλιν από αριστερά! Η Ιρλανδία είχε αρχίσει να πατά πολύ καλά στο γήπεδο και να γίνεται απειλητική, με τις ευκαιρίες όμως να είναι διαδοχικές για τις δύο ομάδες.

Οι Δανοί ξαναπήραν τα ηνία, πάτησαν γκάζι εξαντλώντας τα περιθώρια και τις πιθανότητές τους για το θετικό αποτέλεσμα και προσωρινά δικαιώθηκαν στο 76' δικαιώθηκαν για την επιμονή τους. Ο Χόιμπιεργκ που είχε περάσει στο ματς με αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, έκανε την κατάλληλη στιγμή το σπριντ για να προλάβει τη μπαλιά του Λάρσεν και να νικήσει τον Ράντολφ για το 1-0!

Οι Ιρλανδοί δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα σε αυτό το ματς και στο 85' ο Σέιν Ντάφι με τρομερή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Άλαν Τζατζ ισοφάρισε στο τελικό 1-1! Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ για τους γηπεδούχους, ίσως μέχρι το τελευταίο σφύριγμα να γινόταν και η μεγάλη ανατροπή!

Στην κορυφή με 7 βαθμούς έπειτα από τρία παιχνίδια η ομάδα του ΜακΚάρθι, στο +3 από τους Ελβετούς που δεν έπαιζαν σήμερα. Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Γεωργία επιβλήθηκε 3-0 του Γιβραλτάρ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς, στους 2 έμεινε η Δανία.

Κώστας Ζάλιαρης