Στηρίζει ανοιχτά τον Στόουνς ο Σάουθγκεϊτ

Την στήριξη του προς το πρόσωπο του «μοιραίου», Τζον Στόουνς εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, παρά το ολέθριο λάθος του στη φάση του 2-1 για την Ολλανδία στην παράταση, προτού οι «οράνιε» πάρουν τον ημιτελικό του Nations League πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ... 



Στηρίζει ανοιχτά τον Στόουνς ο Σάουθγκεϊτ

Η Αγγλία πίστευε ότι θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στον τελικό της διοργάνωσης με το πέναλτι-γκολ του Ράσφορντ, όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες τους.

Τόσο η αντίδραση των «οράνιε» με τον Ντε Λιχτ, όσο και το άτυχο γλίστρημα του Στόουνς στην παράταση, οδήγησαν στην ανατροπή του σκορ, προκαλώντας απογοήτευση στο «Νησί».

Μπορεί ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι να ήταν αυτός που τα «άκουσε» από πολλούς, όμως ο προπονητής του, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, έδειξε να τον στηρίζει απόλυτα.

«Εγώ πρέπει να είμαι εδώ και να στηρίξω τον Τζον (Στόουνς) για την κριτική που θα δεχθεί από εδώ και πέρα. Τόσο αυτός όσο και ο Μαγκουάιρ, πήραν πολύ μεγάλο βάρος στις πλάτες τους βάσει του στυλ παιχνιδιού που επιλέξαμε να παίξουμε και είχαν απίστευτο κουράγιο για να το καταφέρουν αυτό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να προσπεράσω το συγκεκριμένο περιστατικό και να τον εμπιστευτώ, σε μια δύσκολη στιγμή για όλους μας», δήλωσε ο Άγγλος κόουτς.

Στην συνέχεια πρόσθεσε για το ματς: «Έχουμε κάποιους παίκτες, ειδικά τώρα που τελειώνει η σεζόν, που έχουν “γράψει” πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο σήμερα. Ζητάω από τους παίκτες μου να παίξουν με τρόπο που τους “ζορίσει” αρκετά στο αμυντικό κομμάτι. Αν δεν το εφαρμόζαμε αυτό δεν θα ήμασταν εδώ, αλλά ούτε και θα είχαμε την πρόοδο που εμφανίσαμε σαν ομάδα». 

Χρήστος Κατριμουστάκης