Στην Τσέλσι με την σφραγίδα του Αζάρ το Europa League (vid)

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τον τελικό του Europa League κόντρα στην Άρσεναλ η Τσέλσι, η οποία σκόραρε τέσσερις φορές μετά από ένα πρώτο άγονο ημίχρονο και κατέκτησε την κορυφή με σκορ 4-1. Δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, με τα γκολ του συνόλου του Μαουρίτσιο Σάρι να έρχονται απανωτά. Εξαιρετικός στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο του ματς με τη φανέλα των «μπλε» ο Εντέν Αζάρ.



Στην Τσέλσι με την σφραγίδα του Αζάρ το Europa League (vid)

Τέλος στο σερί του Ουνάι Έμερι μπήκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, όπου ολοκληρώθηκε η φιλοξενία του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ η οποία ξεσήκωσε αρκετές αρνητικές αντιδράσεις. Ο Ισπανός προπονητής φιλοδοξούσε πως θα κατακτήσει το τρόπαιο για τέταρτη φορά στους τέσσερις τελικούς που έχει στην διοργάνωση, ωστόσο η ομάδα του Σάρι είχε διαφορετικά πλάνα και δεν συνάντησε σχεδόν καμία αντίσταση με μια άκρως αποτελεσματική εμφάνιση στο επιθετικό κομμάτι μετά την ανάπαυλα.

Αρκετή διάθεση και από τις δύο πλευρές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πετρ Τσεχ να δηλώνει βροντερό «παρών» σε δύο περιπτώσεις, που ήταν και οι τελευταίες του 45λεπτου. Ο Τσέχος κίπερ που αποχαιρέτησε τα γήπεδα έκανε εξαιρετική δουλειά ειδικά σε μια ευκαιρία του Ολιβιέ Ζιρού, ωστόσο ο Γάλλος ήταν αυτός που έσπασε τον γόρδιο δεσμό στις αρχές του δευτέρου μέρους (50’) για να ξεκλειδώσει τα πόδια των συμπαικτών του και να μπλοκάρει τους «κανονιέρηδες». Τρομερή κεφαλιά στην κίνηση από τον Γάλλο φορ, που πίστωσε στην ασίστ στον Έμερσον.

Δεν πέρασαν πάρα μόνο δέκα λεπτά για να έρθει το 2-0 για τους «μπλε», με τον Πέδρο να εκμεταλλεύεται την πάσα του Αζάρ και να δίνει σαφές προβάδισμα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ισπανός κέρδισε παράβαση εντός περιοχής και ο Βέλγος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0 με το οποίο επί της ουσίας μπήκε... ταφόπλακα στον αγώνα. Στο 69’ ο Ιγουόμπι βρήκε το ένα γκολ που άξιζε η Άρσεναλ βάσει των ευκαιριών που είχε κάνει από ένα σημείο και μετά, αλλά Ζιρού και Αζάρ συνεργάστηκαν, με τον δεύτερο να φτάνει στα δύο γκολ, την μία ασίστ και το βραβείο του καλύτερου λίγο πριν -κατά πάσα πιθανότητα- αποχωρήσει για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς (76' Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71' Γουίλιαν), Αζάρ (89' Τζαπακόστα), Ζιρού

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Παπασταθόπουλος, Μόνρεαλ (66' Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Κολάσινατς, Τορέιρα (66' Ιγουόμπι), Τζάκα, Εζίλ (78' Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ