Ούτε η Άρσεναλ... ήθελε τετράδα

Μετά τον «αποκλεισμό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την τετράδα ήρθε και αυτός της Άρσεναλ, η οποία έμεινε στο 1-1 με την Μπράιτον εντός έδρας και επέτρεψε στην μισητή αντίπαλο Τότεναμ να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League. Μοναδική ευκαιρία για τους “κανονιέρηδες” να παίξουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του χρόνου είναι πλέον η κατάκτηση του φετινού Europa League.



Ούτε η Άρσεναλ... ήθελε τετράδα

Λες και ήταν... καταραμένες οι πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας για τις ομάδες που κυνηγούσαν την παρουσία τους εκεί.

Τελευταίο θύμα η Άρσεναλ, η οποία φιλοξένησε την Μπράιτον που γνώριζε πως θα παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τον μαθηματικό υποβιβασμό της Κάρντιφ, ωστόσο το σύνολο του Ουνάι Έμερι δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο για να παρατείνει την αγωνία για την τελευταία αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Οι “κανονιέρηδες” ξεκίνησαν ιδανικά το ματς και βρέθηκαν να προηγούνται χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα μετά από γενναιόδωρη παράβαση που κέρδισε ο Νάτσο Μονρεάλ. Ωστόσο η απόδοσή τους έπεσε στην συνέχεια και δεν μπόρεσαν να είναι αποτελεσματικοί μπροστά στην αντίπαλη εστία, αν και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να διασφαλίσουν το προβάδισμά τους μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ανάλογη εικόνα είχε και το δεύτερο μέρος, το οποίο στις αρχές του επεφύλασσε και ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρήκαν την ισοφάριση από την ίδια άσπρη βούλα, με τον Γκλεν Μάρεϊ να στέλνει στην ανάποδη γωνία τον Μπερντ Λένο. Οι γηπεδούχοι, που είχαν χάσει κι άλλες καλές στιγμές μέχρι εκείνο το σημείο, προσπάθησαν πολύ να βρουν το νικητήριο τέρμα, αλλά φαινόταν πως δεν ήταν η μέρα τους. Στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη ένα πέναλτι για να κλειδώσουν το τρίποντο, ωστόσο δεν καρπώθηκαν νέα παράβαση.

Συνεπώς η τετράδα έκλεισε με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ που μάχονται για το πρωτάθλημα, αλλά και της Τσέλσι και Τότεναμ.