Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Πάλας και υποβιβάστηκε η Κάρντιφ (video)

Με σκορ 3-2 πέρασε η Κρίσταλ Πάλας από την έδρα της Κάρντιφ για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ! Ζαχά (28’), Μπατσουαγί (39’) και Τάουνσεντ (70’) τα γκολ για τους νικητές, αυτογκόλ του Κέλι (31’) και Ριντ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τα τέρματα των γηπεδούχων.



Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Πάλας και υποβιβάστηκε η Κάρντιφ (video)

Με το σημερινό αποτέλεσμα η Κάρντιφ (σ.σ. 18η με 31 βαθμούς) δεν προλαβαίνει πλέον την Μπράιτον στην 17η θέση (35 β.) και ακολουθεί τις Φούλαμ και Χάντερσφιλντ στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Το συγκρότημα του Ρόι Χότζον βρίσκεται μια αγωνιστική πριν το τέλος στη 12η θέση με συγκομιδή 46 βαθμών.

Το ματς

Το παιχνίδι άρχισε να προσφέρει συγκινήσεις από το πρώτο κιόλας λεπτό, αφού το σουτ που επιχείρησε ο Μέρφι στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς κατέληξε στο δοκάρι του Γκαϊτά αλλάζοντας μάλιστα πορεία από την παρέμβαση του Τάουνσεντ.

Οι «αετοί» απορρόφησαν ωστόσο τις επιθετικές ορέξεις των παικτών του Νιλ Γουόρνοκ και άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό με τον Ζαχά να ολοκληρώνει με σουτ εκτός περιοχής μια επίθεση που ξεκίνησε ο ίδιος από το κέντρο του γηπέδου...

Τρία λεπτά αργότερα (31’) ήρθε η ισοφάριση για την Κάρντιφ, αφού ο Κέλι δεν εκτίμησε σωστά την πορεία που πήρε η μπάλα από τη σέντρα που επιχείρησε ο Μπακούνα και έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 39ο λεπτό ήρθε όμως το δεύτερο γκολ για τους παίκτες του Ρόι Χότζον, οι οποίοι κυκλοφόρησαν για άλλη μια φορά με ευκολία την μπάλα και ο Μπατσουαγί δεν είχε παρά να πλασάρει εύστοχα όταν ο Αγιού του πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μάνγκα...

Οι όποιες προσπάθειες για εκ νέου ισοφάριση από την πλευρά των γηπεδούχων έπεσαν στο κενό και το τέρμα του Τάουνσεντ στο 70ο λεπτό ήρθε να εξανεμίσει τις ελπίδες για... παράταση ζωής για την Κάρντιφ στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Το γκολ του Ριντ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει την εικόνα του ματς...

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

Κάρντιφ: Έθριτζ, Εκουέλε Μάνγκα, Μόρισον, Πελτιέ, Μπένετ, Καμαράσα (10’ Μπακούνα), Γκούναρσον, Μέντεζ-Λάινγκ, Μέρφι (80’ Χόιλετ), Ριντ, Γουάρντ (60’ Ζοχορέ)

Κρίσταλ Πάλας: Γκαϊτά, Κέλι, Νταν, Γουάν-Μπισάκα, Γουάρντ, Μιλιβόγεβιτς, ΜακΆρθουρ, Τάουνσεντ (84’ Κουγιατέ), Ζαχά, Αγιού (78’ Μέγιερ), Μπατσουαγί (73’ Σακό)

Σκόρερς

28’ Ζαχά, 31’ Κέλι (αυτ.), Μπατσουαγί (39’), Τάουνσεντ (70’), 90+1’ Ριντ

Διαιτητής

Μάικλ Όλιβερ

Γήπεδο

Cardiff City Stadium

Γιάννης Τζιουμακλής