VAR-ατε γιατί χανόμαστε...

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει πως το var χαλάει τη μαγεία του ποδοσφαίρου, δώστε του να τρίψει δυο πέτρες για να ανάψει το τσιγάρο του.  



VAR-ατε γιατί χανόμαστε...

Έχεις διανοηθεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σου αν χρειαζόταν αύριο το πρωί να στηθείς στην ουρά της τράπεζας γιατί δεν θα υπήρχε έξω από αυτήν το atm;

Έχεις αναρωτηθεί πόσο χρονών ήσουν την τελευταία φορά που πήγες στα metropolis να περιμένεις από νωρίς να πάρεις τα εισιτήρια της συναυλίας που τόσο περίμενες και μόλις είχε ανακοινωθεί;

Οι Πυξ Λαξ σίγουρα δεν είχαν αρχίσει ακόμα τον κύκλο των τελευταίων τους εμφανίσεων και σου έχουμε νέα…ΤΑ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ.

Αν ενημερώθηκες από το ίδιο βράδυ πως κάηκε η Παναγία των Παρισίων σημαίνει πως χρησιμοποιείς το internet,αφού η ελληνική τηλεόραση δεν μπήκε στον κόπο διακόψει το πρόγραμμά της και σίγουρα εάν διαβάζεις αυτό το κείμενο διαθέτεις κινητό η υπολογιστή.

Όλα αυτά τα παραδείγματα που φαίνονται αστεία, μας απαντούν σε ένα και βασικό ερώτημα «χρειάζεται το var στο ποδόσφαιρο;»

Το ποδόσφαιρο που κρύβει από πίσω του μια τεράστια οικονομική βιομηχανία έμεινε για πάρα πολλά χρόνια πίσω από τον ήλιο της τεχνολογικής ανάπτυξης, βασιζόμενο εξ ολοκλήρου στα μάτια των διαιτητών.

Το καλοκαίρι που πέρασε μας έφερε έναν ακόμα διχασμό αφού για πρώτη βρήκε τη θέση του στο Μουντιάλ και από τότε τεράστιες αναλύσεις έχουν γίνει σε τραπέζια για το πόσο χάνεται η μαγεία.

Η μαγεία της λάθος απόφασης που μας έχει κάνει να βρίζουμε και να πληγωνόμαστε από εκούσιες η ακούσιες αποφάσεις διαιτητών ; 

Αυτή την μαγεία αναζητούμε;

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως οι Έλληνες διαιτητές θα παρακολουθήσουν σεμινάρια της χρήσης του καθώς από τη νέα χρονιά το var θα βρει τη θέση του και στην Super League;

Το κλειδί της επιτυχίας όπως σε καθετί που χειρίζονται άνθρωποι βρίσκεται στην εξειδίκευση τους και αν εφαρμοστεί σωστά ίσως παρακολουθήσουμε το πρωτάθλημα με τη λιγότερη γκρίνια από καταβολής ΕΠΟ.

Με αυτό το δεδομένο ας χαθεί και η μαγεία η οποία σε κάθε σχέση είναι γνωστό πως διαρκεί περίπου δυο μήνες για να δώσει τη θέση της στην κρεββατομουρμούρα και την φαγωμάρα.

Και στο φινάλε τι ποιο μαγικό από έναν προπονητή που βγάζει το σακάκι του πανηγυρίζοντας την πρόκριση λίγα δευτερόλεπτα πριν προσγειωθεί στην πεζή πραγματικότητα;

Γεωργία Τζαγκαράκη