Ολοταχώς για ημιτελικά η Άρσεναλ!

Ξεκάθαρο βήμα πρόκρισης για την Άρσεναλ, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Νάπολι με σκορ 2-0 και απέκτησε τον πρώτο λόγο για τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.  



Ολοταχώς για ημιτελικά η Άρσεναλ!

Εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Έμερι, προηγήθηκαν στο 15’ με τον Ράμσεϊ και δέκα λεπτά αργότερα έκαναν το 2-0 με την όμορφη προσπάθεια του Τορέιρα… με τη βοήθεια του Κουλιμπαλί.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

To ματς:

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο η Άρσεναλ κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ δύο φορές και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Στο 15’ ο Ράμσεϊ ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, έπειτα από μια εξαιρετική επιθετική προσπάθεια και με πλασέ έγραψε το 1-0, ενώ στο 25’ ήταν η σειρά του Τορέιρα με υπέροχη ατομική προσπάθεια και τη… βοήθεια του Κουλιμπαλί να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Σε γενικές γραμμές οι «κανονιέρηδες» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και προβλημάτισαν αρκετά την αντίπαλη άμυνα, όμως εμφανίστηκαν σε ορισμένες στιγμές απρόσεκτοι στα μετόπισθεν και παραλίγο να τιμωρηθούν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά της Νάπολι να πιέσει, με την ελπίδα να… μαζέψει κάπως το ματς ενόψει επαναληπτικού. Ήταν πιο δραστήρια, προσπάθησε να βγει στην επίθεση όμως οι προσπάθειές των Ινσίνιε και Κουλιμπαλί δεν είχαν αποτέλεσμα. Το παιχνίδι άνοιξε, αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για ένα γκολ και κάπως έτσι πέρασαν τα λεπτά υπέρ της Άρσεναλ.

Λίγο πριν το 80’ οι Λονδρέζοι γλίτωσαν από ακόμη ένα γκολ, όταν ο Ζιελίνσκι από πλεονεκτική θέση δεν σημάδεψε σωστά και τελικά κράτησαν το πολύτιμο μηδέν στα μετόπισθεν μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μάιτλαντ- Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Τορέιρα (77’ Ελνένι), Ράμσεϊ, Εζίλ (67’ Μχιταριάν), Λακαζέτ (67’ Ιγουόμπι), Ομπαμεγιάνγκ

Νάπολι: Μερέτ Ρούι, Μακσίμοβιτς, Χισάι, Κουλιμπαλί, Άλαν, Καγεχόν, Ρουίζ (83’ Ουνάς), Ζιελίνσκι, Μέρτενς (66’ Μίλικ), Ινσίνιε (83’ Γιούνες)