Θα πιουν στην υγειά των Γιορίς και Σον! (vids)

Ακόμα κι αν η Τότεναμ σοκαρίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Χάρι Κέιν, κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας 1-0 στον πρώτο μεταξύ τους «εμφύλιο» στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Σον το γκολ των Λονδρέζων, είχε αποκρούσει πέναλτι του Αγουέρο στο 10' ο Γιορίς, πρώτη ήττα από τα τέλη του Γενάρη για τους «πολίτες»!  



Θα πιουν στην υγειά των Γιορίς και Σον! (vids)

Η Τότεναμ έδειχνε ικανή ν' ανταποκριθεί απόλυτα στην ιδιαίτερη περίσταση και στο πρώτο ιστορικό ευρωπαϊκό παιχνίδι στο νέο της «σπίτι». Ακόμα κι αν στην αρχή... καρδιοχτύπησε και χρειάστηκε βαθιές ανάσες αλλά και την ικανότητα του Γιορίς για να κρατήσει το «μηδέν», ανταγωνίστηκε απόλυτα τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» θα μπορούσαν από το 10ο λεπτό της αναμέτρησης να έχουν πάρει προβάδισμα όταν με την υπόδειξη του VAR καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ σε σουτ του Στέρλινγκ, όμως, ο Γάλλος τερματοφύλακας των Λονδρέζων απέκρουσε την εκτέλεση του Αγουέρο για να παραμείνει το 0-0. Ο Χάρι Κέιν ήταν εκείνος που λίγο μετά την χαμένη ευκαιρία της Σίτι απείλησε την εστία των «πολιτών» και ανάγκασε τον Έντερσον σε επέμβαση, με τα «σπιρούνια» να κάνουν αρκετά δύσκολη τη ζωή της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Σίτι, έδειχνε σημάδια κόπωσης και αδυναμίας να παίξει με μεγάλη ένταση κι αυτό το αντιλαμβανόταν ο Καταλανός κόουτς, όπως φανέρωναν οι μορφασμοί του στην άκρη του πάγκου.

Ο ρυθμός άλλαξε κι έγινε αρκετά καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Λονδίνο, με τις δύο ομάδες να φανερώνουν πλέον περισσότερο την επιθετική τους διάθεση. Ο Χάρι Κέιν και ο Ντέλε Άλι επιχείρησαν ν' αποτελέσουν πηγές κινδύνων για την εστία του Έντερσον, ωστόσο, ο Ποτσετίνο βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν είδε τον Κέιν ν' αποχωρεί αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού στο 58' έχοντας γυρίσει άσχημα τον αστράγαλό του σε φάση με τον Φαμπιάν Ντελφ. Η Τότεναμ έπρεπε να συνεχίσει το παιχνίδι και... ίσως θα χρειαστεί να το κάνει για το υπόλοιπο της σεζόν δίχως το «βαρύ πυροβολικό» της, τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε στο ματς τον Γκάμπριελ Ζέσους αντί του Αγουέρο για να δώσει επιθετική φρεσκάδα. Και αφού ο Γουίνκς σταμάτησε τον Νταβίντ Σίλβα προτού σκοράρει και βάλει τη Σίτι σε θέση απόλυτου φαβορί για την πρόκριση, ο Σον στο 78' σκόραρε – είχε πετύχει και το πρώτο ever γκολ στο νέο γήπεδο της Τότεναμ – για το 1-0! Αν και λίγο νωρίτερα είχε δείξει να τραυματίζεται, εν τέλει «χτύπησε», κρατώντας τη μπάλα εντός ορίων του αγωνιστικού χώρου για να βρεθεί σε θέση που μπορούσε να νικήσει τον Έντερσον και το έκανε με χαμηλό σουτ για το τελικό 1-0!

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (81' Γουανιάμα), Έρικσεν, Άλι (87' Γιορέντε), Σον, Κέιν (58' Λούκας Μόουρα)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (89' Σανέ), Σίλβα (89' Ντε Μπρόινε), Στέρλινγκ, Αγουέρο (71' Γκάμπριελ Ζέσους)

Κώστας Ζάλιαρης