Με μυθική ανατροπή στον τελικό του FA Cup η Γουότφορντ!

Αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας είναι η Γουότφορντ, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και απέκλεισε τη Γουλβς στην παράταση με σκορ 3-2! Οι «λύκοι» προηγήθηκαν αρχικά με τέρματα των Ντόχερτι (36’) και Ραούλ Χιμένεζ (62’), πριν οι Ντεολοφέου (79’, 104’) και Ντίνι (90+4’ με πέναλτι) βάλουν... φωτιά σε έναν από τους συναρπαστικότερους ημιτελικούς στην ιστορία του θεσμού!



Με μυθική ανατροπή στον τελικό του FA Cup η Γουότφορντ!

Το πρώτο ημίωρο της συνάντησης υπήρξε μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να καταγράφουν πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε ουσιαστικά στο 31’, όταν ο Γκρέι δεν κατάφερε να σκοράρει για λογαριασμό της Γουότφορντ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση. Η φάση δημιουργήθηκε από έξοχη σέντρα του Ντίνι.

Πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο οι «λύκοι» απάντησαν με γκολ! Η σέντρα του Γότα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ δεν άφησε περιθώριο... αστοχίας στον Ντόχερτι, ο οποίος σήκωσε στο... πόδι στο «Γουέμπλεϊ» με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι!

Οι «λύκοι» αναζήτησαν ακόμη ένα γκολ και το βρήκαν στο 62ο λεπτό! Η σέντρα του Ντόχερτι βρήκε εντός περιοχής τον Ραούλ Χιμένεζ και ο Μεξικανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού προηγουμένως «κατέβασε» υποδειγματικά με το στήθος. Ο Μάικλ Όλιβερ επιστράτευσε το VAR στη συγκεκριμένη φάση για να ελέγξει αν ο επιθετικός των «λύκων» ξεκίνησε από θέση οφσάιντ αλλά δεν άλλαξε εν τέλει την αρχική του απόφαση.

Πλέον οι «σφήκες» καλούνται να δώσουν απαντήσεις. Και το κάνουν! Στο 79ο λεπτό ο νεοεισελθών Ντεολοφέου έγινε κάτοχος της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή και μείωσε σε 2-1 με ένα ασύλληπτο πλασέ από πλάγια θέση που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρούντι!

Η ομάδα του Χάβι Γκράθια συνέχισε με περισσότερη ορμή για την ισοφάριση και κέρδισε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντίνι δέχτηκε μαρκάρισμα του Ντεντόκερ εντός περιοχής! Ο Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα και ο αρχηγός... κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με «ξερή» εκτέλεση στο κέντρο της εστίας. Παράταση!

Εκεί όπου ο Ντεολοφέου «υπέγραψε» μια από τις ιστορικότητες βραδιές στην ιστορία της Γουότφορντ, πετυχαίνοντας το 3-2 στο 104ο λεπτό με πλασέ από πλάγια θέση και έπειτα από κάθετη μπαλιά του Γκρέι!

Οι συνθέσεις

Γουότφορντ: Γκόμεζ, Κάθκαρτ, Μαριάπα, Κίκο (108’ Γιάνμαατ), Χολέμπας (98’ Μασίνα), Καπουέ, Ντουκουρέ, Χιουζ (66’ Ντεολοφέου/ 112’ Σέμα), Περέιρα, Ντίνι, Γκρέι

Γουλβς: Ρούντι, Κόαντι, Μπόλι, Σαίς, Τζόνι, Ντόχερτι, Ντεντόκερ, Μουτίνιο (101’ Τραορέ), Νέβες (86’ Μπένετ), Γότα (89’ Καβαλέιρο), Χιμένεζ

Σκόρερς

36’ Ντόχερτι, 62’ Χιμένεζ, 79’ Ντεολοφέου, 90+4’ Ντίνι (πεν.), 104’ Ντεολοφέου

Διαιτητής

Μάικλ Όλιβερ

Γιάννης Τζιουμακλής