Μέχρι τέλους... καρδιακοί: Ξανά στην κορυφή η Λίβερπουλ!

Και να το πάρει, δεν ξέρουμε πόσοι... οπαδοί της θα έχουν απομείνει για να το πανηγυρίσουν! Η Λίβερπουλ ξανά έκανε καρδιακό τον κόσμο της αλλά έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Σαουθάμπτον (1-3) έχοντας για απόλυτους πρωταγωνιστές της τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Τζόρνταν Χέντερσον. Θύμισε τον τρομερό περσινό εαυτό του ο Αιγύπτιος, που διήνυσε μισό γήπεδο και πλάσαρε άψογα για να ανατρέψει το σκορ, με το τέρμα του Άγγλου αρχηγού να επαναφέρει οριστικά τους «κόκκινους» στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.



Μέχρι τέλους... καρδιακοί: Ξανά στην κορυφή η Λίβερπουλ!

Άγχος και τους ουδέτερους γέμισε η αναμέτρηση στο «St. Mary’s», με την Λίβερπουλ να κάνει κάκιστο πρώτο ημίχρονο, να βρίσκεται πίσω στο σκορ και εν τέλει να ανατρέπει την κατάσταση δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Στα σημεία-κλειδιά του ματς ήταν η διαχείριση του αγώνα από τον Γιούργκεν Κλοπ κατά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Γερμανό να βγάζει τον Αλεξάντερ-Άρνολντ για να περάσει τον Μίλνερ αλλά και τον Βαϊνάλντουμ για να περάσει τον Χέντερσον σε διπλή αλλαγή.

Κάπου εκεί άρχισε να γυρνάει το ματς, με τον Φαν Ντάικ να έχει αναλάβει για ακόμη μία φορά όλη την δουλειά στα μετόπισθεν και τους δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές να παίζουν κι αυτοί σημαντικότατο ρόλο στην ανατροπή. Το βραβείο του MVP -αν ο Φαν Ντάικ είναι μια κατηγορία μόνος του- πάει στον Χέντερσον, ο οποίος έκανε μια υπέροχη κεφαλιά πάσα στον Σαλάχ για να τον βγάλει σχεδόν μόνο του στην αντεπίθεση (1-2) και ήταν και αυτός που σκόραρε το τέρμα που ανακούφισε οριστικά τους «κόκκινους». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χέντερσον πήρε το περιβραχιόνιο από τον Φαν Ντάικ και το τίμησε δεόντως, θυμίζοντας... Τζέραρντ στην Κωνσταντινούπολη ακόμη και με τις κινήσεις των χεριών του από την είσοδό του στο χορτάρι κι έπειτα.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε και από διαιτητικές αποφάσεις, με το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ να ξεκινάει από θέση οφσάιντ, αλλά και τους φιλοξενούμενους να στερούνται ένα πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ανατροπή στον Κεϊτά και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1. Με VAR καταλογίζονται αμφότερες οι παραβάσεις, χωρίς VAR στο πρώτο είναι πολύ γρήγορη η φάση και ο Σαλάχ είναι πίσω από την άμυνα για... μισή πατούσα, ενώ στο δεύτερο έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι ο Κεϊτά άρχισε να πέφτει λίγο νωρίτερα, ίσως υπό τον φόβο πως μπορεί να ξανά τραυματιστεί. Με VAR, οφσάιντ και πέναλτι.

Όσον αφορά τα γκολ, η Σαουθάμπτον «πάγωσε» την Λίβερπουλ μόλις στο 9ο λεπτό όταν η μπάλα έφτασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στον αμαρκάριστο Λονγκ, που από πολύ κοντινό σημείο δεν θα μπορούσε παρά να ευστοχήσει. Θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ οι «Άγιοι» κατά τα πρώτα 45’, με τους παίκτες του Κλοπ να είναι αρκετά παθητικοί και εντελώς ακίνδυνοι στην επίθεση. Πάλι καλά γι’ αυτούς, δηλαδή, που ήρθε και το γκολ του Κεϊτά στο 36’, αλλιώς η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στο δεύτερο μέρος.

Εκεί, και συγκεκριμένα στο 80’, όλη η Σαουθάμπτον πίστεψε πως έχει το νικητήριο γκολ και έβγαλε όλη την ομάδα της μπροστά για το πετύχει σε ένα κόρνερ, με την απομάκρυνση να φτάνει στον Χέντερσον και από εκεί στον Σαλάχ. Το είχε ψάξει πολύ το γκολ ο Αιγύπτιος, ο οποίος επέλεξε πάλι να μην σπάσει στον Φιρμίνο αριστερά του, αλλά τελείωσε μόνος του την φάση. Πρέπει να του αποδοθούν τα ανάλογα... credits, ωστόσο, μιας και έκανε «ψευτοντρίμπλα», άνοιξε όσο χώρο χρειαζόταν και πλάσαρε άρτια στην ανάποδη γωνία.

Το 3-1 ήρθε ως απόδειξη του πόσο το είχε πιστέψει η Λίβερπουλ λίγο πριν το προηγούμενο τέρμα της, με τον Χέντερσον να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Στην βαθμολογία έχει 82 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει και παιχνίδι λιγότερο. Η Σαουθάμπτον παραμένει πέντε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και την Κάρντιφ, που είναι πλέον η μοναδική από τις τελευταίες που έχει ελπίδες να σώσει την κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Σαουθάμπτον: Γκαν, Μπέντναρεκ, Γιοσίντα, Βέστεργκορ (83' Όστιν), Βάλερι, Ρομέου (83' Άρμστρονγκ), Χόιμπγιεργκ, Μπέρτραντ, Γουόρντ-Πρόουζ, Λονγκ (62' Σιμς), Ρέντμοντ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (59' Μίλνερ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (88' Λόβρεν), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (59 Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Γιώργος Σιάφας