«Λύκοι» που... δεν μασάνε από «διαβόλους», υποβιβάστηκε η Φούλαμ! (vid)

Η Γουλβς παρέμεινε αήττητη σε τρία ματς (πρωτάθλημα και Κύπελλο) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος, επικρατώντας 2-1 στο «Μολινό» και πετυχαίνοντας δεύτερη νίκη μέσα στην ίδια σεζόν απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους» έπειτα από το 1979-1980! Έχασε έδαφος για την 4άδα η ομάδα του Σόλσκιερ που έπαιζε με 10 από το 57' λόγω αποβολής του Άσλεϊ Γιάνγκ. Στην Τσάμπιονσιπ οριστικά του χρόνου η Φούλαμ, καθώς η Γουότφορντ την έσπρωξε με δύναμη στον... γκρεμό με το τελικό 4-1 στο «Vicarage Road»!  



«Λύκοι» που... δεν μασάνε από «διαβόλους», υποβιβάστηκε η Φούλαμ! (vid)

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Στο πολύ επιθετικό της πρώτο 20λεπτο στην αναμέτρηση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην επιχείρηση κατάκτησης της νίκης στο «Μολινό». Μάλιστα, η ομάδα του Σόλσκιερ βρήκε και το γκολ στη δεύτερη πολύ καλή της ευκαιρία στο ματς, αφού, μετά την κεφαλιά του Λουκάκου πάνω στον Ρουί Πατρίσιο στο 5', ο ΜακΤόμινεϊ με μακρινό δεξί σουτ στο 13' άνοιξε το σκορ σκοράροντας για πρώτη φορά στην παρουσία του στο ανδρικό τμήμα της Γιουνάιτεντ αλλά και στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουλβς, μετά το πρώτο 20λεπτο, αποφάσισε να μην αφήσει τους «κόκκινους διαβόλους» να παίζουν μόνοι τους. Έκλεισε πιο καλά την άμυνά της (αν και θα μπορούσε στο 17' να έχει δεχθεί δεύτερο γκολ από την κεφαλιά του ολομόναχου Λίνγκαρντ που από υπερβολική σιγουριά δεν έδωσε δύναμη στη μπάλα) και η ομάδα του Εσπίριτο Σάντο διεκδίκησε τις πιθανότητές της για αποτέλεσμα. Ο Ζότα στο 25' από ωραία κάθετη του Ραούλ Χιμένες πλάσαρε σωστά για το 1-1 και οι «λύκοι» αντιστάθηκαν και έδειξαν πως μπορούν κι εκείνοι να προκαλέσουν προβλήματα στη Γιουνάιτεντ.

Η σκέψη του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για το δεύτερο ημίχρονο φαίνεται πως ήταν να δώσει ακόμα περισσότερη ελευθερία στον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ για να κινείται στην επίθεση και μάλιστα να βρίσκεται αρκετά κοντά στον Ρομέλου Λουκάκου είτε να είναι εκείνος που θα δημιουργεί τους κινδύνους για τα καρέ του Ρουί Πατρίσιο. Έτσι, στο 55' έκανε τρομερή κεφαλιά και ο πορτιέρε της Γουλβς ανάποδα στην κίνησή του, σταμάτησε με το δεξί χέρι τη μπάλα προτού περάσει την τελική γραμμή! Στην επιθετική διάθεση της Γιουνάιτεντ στο ξεκίνημα και του δευτέρου μέρους, ο Άσλεϊ Γιάνγκ τα έκανε μαντάρα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, πήρε δυο κίτρινες και στο 57' αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Σόλσκιερ οχύρωσε κάπως την άμυνα βάζοντας τον Τζόουνς στη θέση του Φρεντ και η αλήθεια είναι ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά στα νέα δεδομένα δίχως να φανεί ιδιαίτερα το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Μαρσιάλ πέρασε στη θέση του Λουκάκου, όμως αυτή που βρήκε γκολ ήταν η Γουλβς! Στο 77ο λεπτό, ο Ζοάο Μουτίνιο γέμισε από αριστερά, ο Τζόουνς πάλεψε στον αέρα με τον Ραούλ Χιμένες, ο Ντε Χέα έχασε εντελώς τη φάση και ο Σμόλινγκ βρήκε τελευταίος τη μπάλα για το αυτογκόλ και το τελικό 2-1! Με τρομερή ψυχολογία η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον ημιτελικό του FA Cup κόντρα στη Γουότφορντ, το απόγευμα της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ». Στο οριζόντιο δοκάρι το αριστερό σουτ έπειτα από ωραία ενέργεια του Καβαλέιρο για τη Γουλβς στο 90' + 3'. 

 

Γουότφορντ – Φούλαμ 4-1

Η Φούλαμ ήξερε πως αν έχανε... θα χανόταν οριστικά από την Πρέμιερ Λιγκ και του χρόνου θα βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Βέβαια, οτιδήποτε άλλο, πάλι θα έβαζε απλά μια... αναμονή σε κάτι που μοιάζει αναπόφευκτο για την ομάδα του Σκοτ Πάρκερ. Η Γουότφορντ προηγήθηκε στο 23ο λεπτό με ένα πολύ δυνατό σουτ του Ντουκουρέ από τα όρια της περιοχής για το 1-0, για να έρθει η ισοφάριση δέκα λεπτά αργότερα. Από κάθετη του Σεσενιόν, ο Μπάμπελ πέρασε και τον Φόστερ και έγραψε το 1-0. Οι «cottagers» με το γκολ της ισοφάρισης πήραν τα πάνω τους, ήταν απειλητικοί με τους Μίτροβιτς και Σεσενιόν να το παλεύουν στην επίθεση.

Η Γουότφορντ, δεν ανέβασε ρυθμούς αφού στο πίσω μέρος του μυαλού του Χάβι Γκράθια και των παικτών του υπήρχε και ο προσεχής ημιτελικός Κυπέλλου με τη Γουλβς την Κυριακή, με τον Χοσέ Χολέμπας να προκαλεί στιγμιαία ανησυχία όταν φάνηκε ν' αποκομίζει πρόβλημα τραυματισμού αλλά κατάφερε να συνεχίσει. Στο 63ο λεπτό, ο Γουίλ Χιουζ πέτυχε τρομερό γκολ για να γράψει το 2-1 για τους γηπεδούχους όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Λε Μαρσάντ απομάκρυνε και ο χαφ των «hornets» έφτασε στη μπάλα για να τη στείλει με «κεραυνό» στα δίχτυα του Σέρχιο Ρίκο! Το 3-1 για τη Γουότφορντ ήρθε στα... καπάκια από το δεύτερο γκολ, από γύρισμα του Γκρέι στον Ντίνεϊ και από την ωραία συνεργασία και το πλασέ του Άγγλου στράικερ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ στο 69' ενώ στο 75ο λεπτό διαμορφώθηκε το τελικό 4-1 από τον Κίκο Φεμένια που πήρε κι εκείνος ασίστ από τον Αντρέ Γκρέι στη βραδιά.

Κώστας Ζάλιαρης