Αβέβαιο το μέλλον του Γιαν Ζίβερτ στην Χάντερσφιλντ

Ο υποβιβασμός της Χάντερσφιλντ στην Τσάμπιονσιπ, έξι στροφές πριν το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, δυσκολεύει την παραμονή του προπονητή της, Γιαν Ζίβερτ, για την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.  



Αβέβαιο το μέλλον του Γιαν Ζίβερτ στην Χάντερσφιλντ

Η 24η ήττα σε 32 παιχνίδια φέτος, αυτή τη φορά από την Κρίσταλ Πάλας με 2-0, επιβεβαίωσε τον υποβιβασμό της Χάντερσφιλντ, ενώ παράλληλα ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της Ντέρμπι από την σεζόν 2007-2008.

Όταν ο Ζίβερτ ερωτήθηκε σχετικά με τον αν αποτελεί επιθυμία του να παραμείνει στον σύλλογο, εκείνος απάντησε: «Για μένα είναι σημαντικό να κοιτάξουμε όλες τις λεπτομέρειες και το να γίνει ο σύλλογος ένα δυνατό σωματείο, δεν αφορά μόνο το αν θα πέσει κατηγορία κατευθείαν ή αν θα ανέβει».

Ο Ζίβερτ, που ανέλαβε τις τύχες της Χάντερσφιλντ τον Γενάρη, αντικαθιστώντας τον Ντέιβιντ Βάγκνερ, ο οποίος οδήγησε επιτυχημένα την ομάδα στην Πρέμιερσιπ και την βοήθησε να επιβιώσει πέρσι, εμφανίστηκε θετικός στην περίπτωση παραμονής του στο σύλλογο, λέγοντας:

«Φυσικά, αν είσαι φιλόδοξος ως προπονητής, εννοείται πως θες να παραμείνεις».

Επιπλέον, αναγνωρίζει πόσο καθοριστικές θα είναι οι συζητήσεις στο τέλος της σεζόν, αναφορικά με το μέλλον του, δηλώνοντας: «Όλοι γνωρίζουν ότι η επιτυχία και η αποτυχία πάνε μαζί. Δεν μπορείς να είσαι πάντα επιτυχημένος».

Γιάννης Γατσούλης