Ξεκούραστα η Σίτι απέναντι στην καταδικασμένη Φούλαμ...

Στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» με σκορ 2-0 για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μπερνάρντο Σίλβα (5’) και Σέρχιο Αγουέρο (27’) τα τέρματα των «πολιτών».



Ξεκούραστα η Σίτι απέναντι στην καταδικασμένη Φούλαμ...

Οι πρωταθλητές Αγγλίας βρίσκονται ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 77 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη Λίβερπουλ (76 β.). Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υποδέχεται αύριο (31/3) την Τότεναμ στο «Άνφιλντ», τη στιγμή που οι «citizens» είναι μια αγωνιστική πίσω από τους «κόκκινους».

Για τη Φούλαμ οι πιθανότητες παραμονής στην πρώτη κατηγορία δείχνουν πλέον να εξανεμίζονται. Δεν είναι μόνο η 17η θέση και οι 17 βαθμοί, ούτε καν οι 8 ήττες στα τελευταία 8 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δείχνει να έγκειται στο γεγονός ότι η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ μοιάζει ανίκανη να αμυνθεί, παρουσιάζοντας στο γήπεδο εικόνα ομάδας που δεν αξίζει να συμμετέχει στο υψηλότερο επίπεδο...

Το ματς

Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα σε ολόκληρη την αναμέτρηση ενώ θα μπορούσε να έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε δύο-τρεις περιπτώσεις ακόμα, ειδικά σε φάσεις που καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος.

Το σκορ άνοιξε ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 5ο μόλις λεπτό, σε μια φάση που προήλθε από λάθος πάσα του Φοσού-Μενσά. Ο Πορτογάλος νίκησε τον Ρίκο με αριστερό σουτ και τοποθέτησε το όνομά του στον φωτεινό πίνακα για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση των «πολιτών».

Στο 27ο λεπτό ο Σέρχιο Αγουέρο ήταν αυτός που «έγραψε» το 2-0, επιδεικνύοντας περίσσια ψυχραιμία και ολοκληρώνοντας τη φάση με εύστοχο διαγώνιο πλασέ. Και σε αυτή τη φάση αλλά και στο σύνολο των στιγμών που απαιτήθηκε, η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν ερασιτεχνική...

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πολίτες» έδειξαν να αντιμετωπίζουν συντηρητικά το ματς και η πιο αξιόλογη στιγμή μπροστά από τα αντίπαλα καρέ ήταν ο «κεραυνός» του Γουόκερ στο 80ο λεπτό που κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρίκο. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι συνθέσεις

Φούλαμ: Ρίκο, Κρίστι, Τσέιμπερς, Φοσού-Μενσά, Μπράιαν, Ζάμπο Ανγκισά, Λε Μαρσάντ, Κέρνι (70’ Σίρλε), Ρ. Σεσενιόν, Αγίτε (64’ Κεμπάνο), Μπάμπελ (88’ ΜακΝτόναλντ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Λαπόρτ, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε (75’ Φερναντίνιο), Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ (88’ Μαχρέζ), Αγουέρο (57’ Γκ. Ζεσούς)

Σκόρερς

5’ Μπ. Σίλβα, 27’ Αγουέρο

Διαιτητής

Κέβιν Φρεντ

Γιάννης Τζιουμακλής