Φινάλε από την εθνική ομάδα με πολλά παράπονα ο Ιγουαΐν

Ο Γκονζάλο Ιγουαΐν ανακοίνωσε την απόσυρση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής με μεγάλα παράπονα για την αντιμετώπιση που είχε από τον κόσμο και τα Μέσα.  



Φινάλε από την εθνική ομάδα με πολλά παράπονα ο Ιγουαΐν

Μετά τις πρόσφατες αποτυχίες της «αλμπισελέστε» σε Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα, το κλίμα στη λατινική χώρα, για τον επιθετικό της Τσέλσι δεν ήταν το καλύτερο.

Ο αποκλεισμός από τη Γαλλία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, έκανε ακόμη πιο έντονη την κριτική σε συγκεκριμένους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ιγουαΐν.

Το παιχνίδι του ομίλου του Μουντιάλ απέναντι στη Νιγηρία ήταν το τελευταίο για τον ίδιο, αφού πλέον, ανακοίνωσε στον ομοσπονδιακό προπονητή, Λιονέλ Σκαλόνι, την απόσυρσή του από την εθνική.

«Θέλω να εξασφαλίσω περισσότερο χρόνο για την οικογένεια και κυρίως την κόρη μου. Εξάλλου, νομίζω ότι ο χρόνος μου στην Αργεντινή τελείωσε και ξέρω ότι έδωσα τα πάντα όσο αγωνιζόμουν γι αυτή.

«Είμαι περήφανος για όλη την καριέρα μου. Δεν είναι εύκολο να παίξεις 7 χρόνια στη Ρεάλ ή να παίξεις στη Νάπολι, τη Γιουβέντους, τη Νάπολι και την Τσέλσι τώρα... Έχω παίξει στα τρία μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Ο κόσμος δεν με έχει σεβαστεί για όσα έχω κάνει. Όταν ο κόσμος θεωρεί αποτυχημένη την εθνική ομάδα της Αργεντινής, όμως δεν έχει δίκιο. Όταν είσαι αποτυχημένος, σημαίνει ότι δεν έχεις κάνει τίποτα, δεν έχεις πετύχει στόχους, δεν έχεις πάρει προκρίσεις και δεν έχεις παίξει σε τελικούς, ασχέτως αν έχουν χαθεί αυτά τα ματς...» είπε ο «pipita».

Ολοκλήρωσε τη θητεία του στην εθνική Αργεντινής έχοντας πετύχει 31 γκολ σε 75 συμμετοχές. Πλέον επικεντρώνεται στη νέα πραγματικότητα και την Τσέλσι με την οποία μετράει τρία γκολ σε 10 συμμετοχές.

«Είμαι απολύτως συγκεντρωμένος στην Τσέλσι. Το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ είναι συναρπαστικό και το απολαμβάνω. Είναι πολύ ανταγωνιστικό». 

Θανάσης Κρητικός