Από πεντάρα σε πεντάρα η Αγγλία

Ομάδα που τσακίζει τον αντίπαλο γίνεται η εθνική Αγγλίας που μετά τα πέντε γκολ στην Τσεχία, πέτυχε άλλα τόσα στην Ποντγκόριτσα και μάλιστα με ανατροπή, επικρατώντας με το τελικό 5-1 του Μαυροβουνίου. Το σύνολο του Σάουθγκεϊτ ολοκλήρωσε τα δυο ματς με το απόλυτο των βαθμών στο πρώτο κομμάτι των προκριματικών του Euro 2020. Δυο γκολ και μια ασίστ ο Μπάρκλεϊ, ξανά εντυπωσιακός ο Στέρλινγκ (ένα γκολ και μια ασίστ), θετικός ο Χάντσον – Οντόι, δυσκολεύθηκε ο Ράις.  



Από πεντάρα σε πεντάρα η Αγγλία

Το Μαυροβούνιο προφανώς και δεν θα μπορούσε να τρομάξει ιδιαίτερα την Αγγλία ούτε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση, όμως κατάφερε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Σάουθγκεϊτ. Αν και για μεγάλα διαστήματα απλά περίμεναν στα μετόπισθεν, οι γηπεδούχοι κατάφεραν ν' αποφύγουν τις μεγάλες φάσεις στην εστία τους και ν' ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή τους στιγμή στο παιχνίδι! Στο 17ο λεπτό, ο Βέσοβιτς εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα από τον Μάικλ Κιν και με ωραίο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τους Μαυροβούνιους. Οι Στέρλινγκ και Χάντσον – Οντόι στις πτέρυγες της επίθεσης άλλαζαν μεταξύ τους αλλά έπρεπε να κάνουν κάτι πιο απρόβλεπτο για να βρουν λύσεις, με την απάντηση στο γκολ να έρχεται από τον Κιν. Με δυνατή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι στο 30', ο αμυντικός της Έβερτον που συμμετείχε στη φάση από την οποία προηγήθηκαν οι Μαυροβούνιοι, ισοφάρισε σε 1-1 επαναφέροντας την τάξη. Επικίνδυνη στα στημένα η Αγγλία, δεν είχε φανεί ο Κέιν μέχρι το δεύτερο γκολ. Ήταν αυτός που άφησε στον Χάντσον – Οντόι από αριστερά, ο νεαρός εξτρέμ της Τσέλσι με τη μπάλα στο δεξί έκανε κίνηση κεντρικά, σούταρε και ο Μπάρκλεϊ από κοντά έβαλε το πόδι για να σιγουρέψει το 2-1 για την Αγγλία στο 39'.

Τα «τρία λιοντάρια», στην ουσία, δεν φοβήθηκαν ποτέ για την έκβαση του παιχνιδιού, ακόμα κι αν στο δεύτερο ημίχρονο το Μαυροβούνιο έδειξε διάθεση ν' αντιδράσει και να παίξει αρκετά πιο ανοιχτά, βγαίνοντας στην επίθεση με υπομονή και ορθολογισμό, δίχως σπασμωδικές κινήσεις που θα μπορούσαν να εκθέσουν την ομάδα. Αφού πρώτα ο Στέρλινγκ από το δεύτερο δοκάρι σούταρε πολύ λάθος στο 48' και ο Χάντσον – Οντόι στο 50' ολοκλήρωσε μια πανέμορφη ατομική ενέργεια με χαμηλό σουτ που απομάκρυνε ο Πέτκοβιτς, ήρθε στιγμή κινδύνου για τα αγγλικά καρέ. Ο Μπετσιράι στο 54' προσπάθησε με προβολή να ισοφαρίσει, παίρνοντας και την κόντρα από τον Μαγκουάιρ σε αμυντική ολιγωρία των Άγγλων, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Αυτή η απειλή εβγαλε στην επιφάνει το ένστικτο επιβίωσης της Αγγλίας που στο 59' έγραψε το 3-1, όταν από γύρισμα του Στέρλινγκ (οι κινήσεις του οποίου από δεξιά ήταν γεμάτες ουσία και αποτελεσματικότητα) και λανθασμένη απομάκρυνση του Σάβιτς, ο ανενόχλητος Μπάρκλεϊ σκόραρε ξανά στο ματς από το ύψος του πέναλτι. Ο Στέρλινγκ θα πρόσθετε ακόμα μια ασίστ κι ένα γκολ στον λογαριασμό του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στο 71' ήρθε το τέταρτο γκολ από μπαλιά που πήρε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι από τον Μπάρκλεϊ και «σέρβιρε» στον Κέιν που εύκολα πλάσάρε προ του Πέτκοβιτς, ενώ, το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε στο 81' με τον Στέρλινγκ να παίρνει την κάθετη του Χέντερσον και να τελειώνει εύκολα τη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαυροβούνιο: Πέτκοβιτς, Στόικοβιτς, Σάβιτς, Σίμιτς (74' Γιόβοβιτς), Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ίβανιτς, Βούκσεβιτς, Βέσοβιτς (70' Μπόλιεβιτς), Μπεκιράι (61' Γιάνκοβιτς), Μούγκοσα

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Κιν, Μαγκουάιρ, Ρόους, Μπάρκλεϊ (82' Γουόρντ - Πρόους), Ράις, Άλι (64' Χέντερσον), Χάντσον – Οντόι, Κέιν (84' Γουίλσον), Στέρλινγκ

Κώστας Ζάλιαρης