Απολαυστική Αγγλία, «δαιμονισμένος» Στέρλινγκ!

Με σκορ 5-0 διέσυρε η Αγγλία την Τσεχία στο «Γουέμπλεϊ» για την πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Πρωταγωνιστής ο Ραχίμ Στέρλιγνκ που σημείωσε χατ-τρικ (24’, 62’, 68’)! Σκόρερ και Χάρι Κέιν, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ενώ το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 84’ με αυτογκόλ του Κάλας.



Απολαυστική Αγγλία, «δαιμονισμένος» Στέρλινγκ!

Ντέκλαν Ράις και Κάλουμ Χάτζον-Οντόι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με τα χρώματα των «τριών λιονταριών», με τον δεύτερο να γίνεται ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Αγγλίας μετρώντας 18 έτη και 135 ημέρες ζωής. Ο άσος της Τσέλσι ξεπέρασε τον Ντάνκαν Έντουαρντς ( 18 έτη – 183 μέρες), ο οποίος κρατούσε το συγκεκριμένο «ρεκόρ» από το 1955!

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρέμεινε αήττητη για 19ο διαδοχικό παιχνίδι που διεξάγεται στο πλαίσιο προκριματικών ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (16 Νίκες – 3 Ισοπαλίες).

Το ματς

Το πρώτο γεγονός του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 17ο λεπτό, όταν  τα «τρία λιοντάρια» έχασαν τον Έρικ Ντάιερ λόγω μυϊκού προβλήματος, με αποτέλεσμα ο άσος της Τότεναμ να αντικατασταθεί από τον Ρος Μπάρκλεϊ.

Επτά λεπτά αργότερα ωστόσο ο Ραχίμ Στέρλνγκ έμελλε να ανοίξει το σκορ! Η κάθετη πάσα του Χάρι Κέιν «έκοψε» στα δύο την άμυνα των Τσέχων και ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπαλιάς, χρίστηκε ασίστμαν στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με το εθνόσημο! Αξίζει να σημειωθεί πως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα έπειτα από 25 διαδοχικές πάσες των γηπεδούχων...

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στέρλινγκ κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο προήλθε και το δεύτερο γκολ των Άγγλων! Καντεράμπεκ και Σούτσεκ ανέτρεψαν τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι και ο Χάρι Κέιν που ανέλαβε την εκτέλεση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παβλένκα...

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Τσεχία έψαξε με στημένες φάσεις το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Τα τελειώματα των Σούτσεκ (άουτ) και Παβέλκα (απόκρουση Πίκφορντ) δεν άλλαξαν ωστόσο τη μοίρα τους με αποτέλεσμα ο Ραχίμ Στέρλινγκ να καθαρίσει το ματς μέσα σε έξι λεπτά...

Στο 62η κάθετη πάσα του Γουόκερ κόντραρε στο σώμα του Κάλας και κατέληξε στον επιθετικό των «πολιτών», ο οποίος έγραψε το 3-0 με αριστερό πλασέ ενώ το σουτ που επιχείρησε στο 68’ βρήκε και πάλι στα δίχτυα (4-0), αφού προηγουμένως η μπάλα άλλαξε πορεία από την πλάτη του Τσελούτσκα. Το 5-0 διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Κάλας στο 84ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ύστερα από απόκρουση του Παβλένκα σε πλασέ του Χάτζον-Οντόι.

Οι συνθέσεις

Αγγλία: Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Κιν, Γουόκερ, Τσίλγουελ, Χέντερσον, Ντάιερ (17’ Μπάρκλεϊ), Άλι (63’ Ράις), Στέρλινγκ (70’ Χάτζον-Οντόι), Σάντσο, Κέιν

Τσεχία: Παβλένκα, Τσελούτσκα, Κάλας, Καντέραμπεκ, Νόβακ, Σούτσεκ, Παβέλκα, Γκέμπρε Σελασιέ, Νταριντά (67’ Μάσοπουστ), Γιάνκτο (46’ Βύντρα), Σικ (82’ Σκόντα)

Σκόρερς

24’, 62’, 68’ Στέρλινγκ, 45+1’ Κέιν (πεν.), 84’ Κάλας (αυτ.)

Διαιτητής

Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογάλος)

Γιάννης Τζιουμακλής