Αγγλία-Τσεχία 2-0 (Ημίχρονο)

Με τα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ (24’) και Χάρι Κέιν (45+1’ με πέναλτι) προηγείται η Αγγλία της Τσεχίας με σκορ 2-0 στο «Γουέμπλεϊ» μετά από 45 λεπτά παιχνιδιού για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.



Αγγλία-Τσεχία 2-0 (Ημίχρονο)

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, ασχέτως αν δεν έχει καταφέρει να μετουσιώσει σε κλασικές ευκαιρίες την υπεροχή της στην αγωνιστικό χώρο. Στο 17ο λεπτό τα «τρία λιοντάρια» έχασαν τον Έρικ Ντάιερ λόγω μυϊκού προβλήματος, με αποτέλεσμα ο άσος της Τότεναμ να αντικατασταθεί από τον Ρος Μπάρκλεϊ.

Επτά λεπτά αργότερα ωστόσο ο Ραχίμ Στέρλνγκ έμελλε να ανοίξει το σκορ! Η κάθετη πάσα του Χάρι Κέιν «έκοψε» στα δύο την άμυνα των Τσέχων και ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπαλιάς, χρίστηκε ασίστμαν στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με το εθνόσημο!

Αξίζει να σημειωθεί η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα έπειτα από 25 διαδοχικές πάσες των γηπεδούχων...

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στέρλινγκ κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των Άγγλων! Καντεράμπεκ και Σούτσεκ ανέτρεψαν τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι και ο Χάρι Κέιν που ανέλαβε την εκτέλεση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παβλένκα...

Οι συνθέσεις

Αγγλία: Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Κιν, Γουόκερ, Τσίλγουελ, Χέντερσον, Ντάιερ (17’ Μπάρκλεϊ), Άλι, Στέρλινγκ, Σάντσο, Κέιν

Τσεχία: Παβλένκα, Τσελούτσκα, Κάλας, Καντέραμπεκ, Νόβακ, Σούτσεκ, Παβέλκα, Γκέμπρε Σελασιέ, Νταριντά, Γιάνκτο, Σικ

Γιάννης Τζιουμακλής