ENGLAND365 15.08.2011 | 10.17
Η Μάδεργουελ παρέμεινε πρωτοπόρος με την αγχώδη νίκη της στο Σεντ Μίρεν, οι Ρέϊντζερς πήραν μπροστά αλλά αυτές που εντυπωσίασαν ήταν οι Σέλτικ, Κιλμάρνοκ και Χαρτς.
Η “ατσάλινη” ήταν όνομα και πράγμα στην έδρα της μέχρι προχθές αήττητης ομάδας του Ντάνι Λένον. Οι παίκτες του Στούαρτ Μακ Κολ ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλο το 90λεπτο και έχασαν πλήθος ευκαιριών με τον γκολκίπερ της Σεντ Μίρεν Κρεγκ Σάμσον να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Νικήθηκε μόλις στο 92' από ένα υπέροχο φάουλ του Τομ Χέϊτλι που κράτησε τη Μάδεργουελ πρώτη με 10 βαθμούς από 4 ματς. Η “ατσάλινη” παρά την απώλεια του εξαιρετικού φορ Σάτον τα πάει μια χαρά στην επίθεση αλλά ακόμη καλύτερα στην άμυνα όπου ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ. Η Σεντ Μίρεν ηττήθηκε για πρώτη φορά και έχει 5 βαθμούς.
Η Σέλτικ ακολουθεί κατά πόδας έχοντας κάνει το “3 στα 3” και με ένα ματς λιγότερο, μπορεί να περάσει πρώτη. Η ομάδα του Νιλ Λένον ήταν εντυπωσιακή κόντρα στη Νταντί Γιουνάϊτεντ και την διέλυσε με το ευρύ 5-1. Ο Στόουκς με κεφαλιά στο 4' άνοιξε το σκορ, ο Ράσελ ισοφάρισε στο 31' αλλά δύο λεπτά αργότερα οΧούπερ πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Κόμονς στο δοκάρι και πέτυχε το 2-1. Το πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου μέρους ήταν μοιρασμένο και φαινόταν ότι θα είχαμε ντέρμπι αλλά η Σέλτικ ήταν εντυπωσιακή μετά το 70'. Το έναυσμα έδωσε μια άπιαστη βολίδα του Κι για να ακολουθήσουν γκολ από τον Λέντλι και τον Φόρεστ.
Ο Γιώργος Σαμαράς έμεινε στον πάγκο ενώ η ομάδα του θέλει κι άλλον επιθετικό, τον Ιντρίσου της Γκλάντμπαχ. Η Νταντί Γιουνάϊτεντ έμεινε στους 5 πόντους και γνώρισε την πρώτη της ήττα.
Οι Ρέϊντζερς έπαψαν να ασχολούνται με το να επαναφέρουν τον Ισπανό μπακ Κουέγιαρ αλλά πέρασαν νικηφόρα από το Ινβερνές.
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από κακή διαιτησία αφού και τα δύο γκολ των πρωταθλητών προήλθαν από τουλάχιστον αμφισβητούμενα πέναλτι αλλά νωρίτερα δεν τους είχαν δοθεί δύο άλλα σε περιπτώσεις όπου οι αμυντικοί της Ινβερνές έπιασαν την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή τους. Ο Γέλαβιτς άνοιξε το σκορ από τη βούλα στο 60' και σε συνδυασμό με την αποβολή του Τόουκλι, το παιχνίδι είχε κριθεί. Τον επίλογο έγραψε έξι λεπτά αργότερα ο Αμερικανός Έντου που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Έσον στο δεύτερο πέναλτι του Γέλαβιτς και σκόραρε από κοντά. Οι “Τζερς” έφτασαν τους 7 πόντους (και με ματς λιγότερο) ενώ η Ινβερνές έμεινε ουραγός με ένα βαθμό.
Στους 5 βαθμούς είναι πολλές ομάδες, μία εξ' αυτών η εντυπωσιακή σήμερα Κιλμάρνοκ. Η “Κίλι” πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο μετά το 4-1 επί της Χιμπέρνιαν που έφερε την πρώτη νίκη για τον Κέβιν Σιλς. Ο Χέφερναν άνοιξε το σκορ στο 3', ο Ο' Κόνορ ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα αλλά το αυτογκόλ του Χάνλον στο 41' έστειλε τους γηπεδούχους με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Στο 65' ο Ντέϊτον με εκτέλεση φάουλ έκανε το σκορ 3-1 και στο 71' ο Χέφερναν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.
Πρώτη νίκη για τον Πάουλο Σέρτζιο στις εγχώριες διοργανώσεις, πρώτη επιτυχία για τη Χαρτς μετά από 11 ματς χωρίς νίκη. Οι “τζάμπος” ξέσπασαν στην απογοητευτική Αμπερντίν με πρωταγωνιστή τον Τζον Σάτον που σκόραρε δις αφού ο Νοβικόβας είχε ανοίξει το σκορ στο εικοσάλεπτο. Η Χαρτς έφτασε τους 4 πόντους ενώ οι “Ντονς” έμειναν στον ένα βαθμό.
Μαζί τους στην ουρά και η Σεντ Τζόνστον που γνώρισε ήττα έκπληξη από την Ντανφέρμλιν.
Οι νεοφώτιστοι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και πήραν την πολύτιμη νίκη με γκολ του Κερκ στο ημίωρο. Έπαιξαν μάλιστα με 10 παίκτες από το 60' και μετά λόγω αποβολής του Πότερ αλλά ο Γκάλαχερ απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι στη σεζόν (στην εκτέλεση του Κρεγκ) και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει τους 5 πόντους.