Στο +4 με «μπόλικο» Στέρλινγκ και... λίγο Τίρνι η Σίτι!

Με σκορ 3-1 επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Γουοτφορντ στο «Έτιχαντ» για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Χατ-τρικ ο Ραχίμ Στέρλινγκ (48’, 50’, 59’), ο οποίος άνοιξε το σκορ από θέση οφσάιντ! Μείωσε στο 66’ ο Ζεράρ Ντεολοφέου.



Στο +4 με «μπόλικο» Στέρλινγκ και... λίγο Τίρνι η Σίτι!

Οι φιλοξενούμενοι παραπονιούνται για τη φάση του 48ου λεπτού, η οποία έκρινε εν πολλοίς και την έκβαση της σημερινής αναμέτρησης! Παρά το γεγονός ότι ο Στέρλινγκ συμμετέχει στη φάση του 1-0 από εμφανέστατη θέση οφσάιντ, ο διαιτητής Πολ Τίρνι έδειξε σέντρα διότι ο Γιάνμαατ ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στην μπάλα ύστερα από την επαφή που έκανε μαζί της ο Αγουέρο. Τούτο ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Στέρλινγκ παρεμβαίνει στη φάση κάνοντας κίνηση να παίξει την μπάλα.

Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στους πρωταθλητές Αγγλίας προβάδισμα τεσσάρων βαθμών (74 β.) από τη δεύτερη Λίβερπουλ (70 β.), η οποία υποδέχεται την Κυριακή (10/3) την Μπέρνλι στο «Άνφιλντ». Στην 8η θέση με 43 βαθμούς παραμένει η Γουότφορντ, η οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Σίτι σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ (σ.σ. 8 Ήττες- 2 Ισοπαλίες)!

Το ματς

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ήρθε στο 7ο λεπτό. Η σέντρα του Μαχρέζ βρήκε εντός περιοχής τον Νταβίντ Σίλβα και ο Ισπανός προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα χρησιμοποιώντας του αριστερό του χέρι χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο 29ο λεπτό, όπου ο Μπερνάρντο Σίλβα σημάδεψε εξαιρετικά τον Αγουέρο αλλά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «πολιτών» δεν κατάφερε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση. Σουτ του Μαχρέζ υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κατέληξε επίσης άουτ.

Σαράντα δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Σίτι στο δεύτερο μέρος για να ανοίξει λογαριασμό, σε μια φάση που... σηκώνει πάντως αρκετή κουβέντα! Ο Αγουέρο υποδέχτηκε μακρινή μπαλιά στρώνοντάς την στον επερχόμενο- από θέση οφσάιντ -Στέρλινγκ. Την πορεία της μπάλας προλαβαίνει με προβολή ο Γιάνμαατ αλλά η μπάλα κοντράρει στα πόδια του επιθετικού των «πολιτών » και καταλήγει στο βάθος της εστίας του Φόστερ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Νταβίντ Σίλβα βρήκε εξαιρετικά τον Μαχρέζ και εκείνος μεταβίβασε άμεσα στον Στέρλινγκ που σκόραρε προ κενής εστίας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Χατ-τρικ για τον Άγγλο φορ στο 59ο λεπτό, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα από τον Νταβίντ Σίλβα και σημείωσε το 3-0 έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια.

Στο 66ο’ ωστόσο οι «σφήκες» μείωσαν σε 3-1! Ο Φόστερ γέμισε από στημένη φάση, ο νεοεισελθών Ντίνι έφτασε πρώτος στην μπάλα και βρήκε με κεφαλιά τον επίσης νεοεισελθόντα Ντεολοφέου, ο οποίος έγραψε με ψυχραιμία το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κομπανί, Οταμέντι, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Ντ. Σίλβα, Μπ. Σίλβα, Μαχρέζ (90’ Φόντεν), Στέρλινγκ (64’ Σανέ), Αγουέρο (80’ Γκάμπριελ Ζεσούς)

Γουότφορντ: Φόστερ, Μπρίτος (82’ Κάθκαρτ), Καμπρέρα, Καμπασέλε, Γάνμαατ, Μασίνα, Καπουέ, Ντουκουρέ, Κίκο (65’ Ντεολοφέου), Κλέβερλι, Γκρέι, Ζαξές (65’ Ντίνι)

Σκόρερς

48’, 50’, 59’ Στέρλινγκ, 66’ Ντεολοφέου

Διαιτητής

Πολ Τίρνι

Γιάννης Τζιουμακλής