Σχεδόν... πέρασε και χαλαρά η Τσέλσι (vid)

Ελέγχοντας τον ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια και βγάζοντας όσο πιο χαλαρά γινόταν το πρώτο ματς των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, η Τσέλσι επικράτησε 3-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ουσιααστικά βρίσκεται στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.  



Σχεδόν... πέρασε και χαλαρά η Τσέλσι (vid)

Με δεδομένο πως έπρεπε να εξασφαλίσει σκορ ασφαλείας ενόψει του επαναληπτικού στο Κίεβο, η Τσέλσι προσπάθησε αρκετά αλλά ο Μπόικο την ίδια στιγμή στην εστία της Ντιναμό έπρεπε να κάνει τα πάντα ώστε η ομάδα του να φύγει με όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα από το Λονδίνο. Οι «μπλε» στο 17ο λεπτό, στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο στόχο έφτασαν στο γκολ με την τακουνιά – ασίστ του Ζιρού και το πλασέ του Πέδρο για το 1-0. Ο Ισπανός φορ έχασε άλλες δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με πλασέ εξ επαφής στο 20' και αριστερό σουτ στην κίνηση από όμορφο κατέβασμα στο 34', ωστόσο, ο Μπόικο του είπε «όχι» και στις δύο περιπτώσεις. Η Ντιναμό πήρε τη μπάλα όταν... την άφηνε η Τσέλσι, όμως δεν ήταν καθόλου απειλητική.

Οι Ουκρανοί συνέχισαν δίχως να μπορούν να κάνουν κάτι σημαντικό μπροστά από την εστία του Κέπα που πλέον έχει επιστρέψει για τα καλά κάτω απ' τα δοκάρια της Τσέλσι, η οποία σίγουρα έπρεπε να βρει κι άλλα γκολ για να πάει κάπως πιο ασφαλής στο εκτός έδρας παιχνίδι. Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο αργός, με τον Γουίλιαν να βρίσκει τρόπο να νικήσει τον Μπόικο για δεύτερη φορά όταν στο 64' εκτέλεσε εντυπωσιακά ένα φάουλ από καλή θέση εκτός περιοχής κι έγραψε το 2-0 για τον αγγλικό σύλλογο. Η Ντιναμό δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστική και να φτιάξει κάποια απειλητική φάση, πέρα από... μισοτελειωμένες καταστάσεις κοντά στο φινάλε, ενώ οι «μπλε» στο 83' έχασαν μια πολύ ωραία ευκαιρία με τον Λόφτους – Τσικ να πλασάρει ψηλά έπειτα από ωραία κίνηση και εναλλαγή της μπάλας με τον Πέδρο... Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 90' από τον Χάντσον – Οντόι που είχε περάσει με αλλαγή και πήρε την ασίστ του Λόφτους – Τσικ σε γρήγορη επίθεση για να «εκτελέσει» από κοντά τον Μπόικο.

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Τζαπακόστα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Κόβασιτς, Ζορζίνιο (62' Καντέ), Μπάρκλεϊ (62' Λόφτους – Τσικ), Πέδρο, Ζιρού, Γουίλιαν (78' Χάντσον – Οντόι)

Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Σίντορτσουκ, Σεπέλεφ, Τσιγκάνκοφ, Σαπαρένκο, Μπουγιάλσκι (71' Σίντκλεϊ), Ρουσίν (66' Γκαρμάς)

Κώστας Ζάλιαρης