Στοίχισε η αποβολή του Σωκράτη... (vids)

Με σκορ 3-1 ηττήθηκε η Άρσεναλ στη Γαλλία από τη Ρεν για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια της φάσης των «16» του Europa League. Οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ με τον Ιγουόμπι (4’) αλλά η αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 41o λεπτό στοίχισε στο συγκρότημα του Έμερι...



Στοίχισε η αποβολή του Σωκράτη... (vids)

Οι γηπεδούχοι γύρισαν τούμπα το ματς με τέρματα των Μπουριζό (42’), Μονρεάλ (αυτογκόλ στο 65’) και Σαρ (88’), αναγκάζοντας το λονδρέζικο σύλλογο στην πρώτη του ήττα σε εκτός έδρας συνάντηση με γαλλική ομάδα (σ.σ. 8 Νίκες-5 Ισοπαλίες-1 ήττα)!

Το ματς

Ο Ιγουόμπι έγινε κάτοχος της μπάλας στο 4ο λεπτό από πλάγια θέση και επιχείρησε να σεντράρει στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι. Το χτύπημά του έδωσε ωστόσο αρκετά φάλτσα στην μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια και του δοκαριού!

Το γκολ του Ιγουόμπι

 

 

Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν βρει και ένα δεύτερο τέρμα αλλά το σουτ του Τορέιρα στο 12ο λεπτό σταμάτησε στα χέρια του Κούμπεκ ενώ η προσπάθεια του Μουστάφι στο ημίωρο κατέληξε άουτ ύστερα από όμορφο passing game των συμπαικτών του.

Ο ενθουσιασμός του Μπεν Αρφά είναι αυτός που έβαλε δύσκολα στους παίκτες των «κανονιέρηδων» και προκάλεσε τις δύο κίτρινες κάρτες (34’, 41’) που στοίχισαν την αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Από το φάουλ της δεύτερης κάρτας προήλθε μάλιστα και το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων. Η απευθείας εκτέλεση του Μπουριζό σταμάτησε στο τείχος αλλά ο Γάλλος πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ!

 

Το γκολ της ισοφάρισης

 

 

Στο δεύτερο μέρος υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί που είχαν τον Πίτερ Τσεχ σε εξαιρετικό βράδυ! Ο έμπειρος πορτιέρο σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους Μπουριζό (50’, 59’) και Σαρ (56’, 60’) αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει στην επαφή που έκανε ο Μονρεάλ με την μπάλα ύστερα από σέντρα του Σαρ, σε μια φάση που η άμυνά του αδράνησε πλήρως!

Το αυτογκόλ του Μονρεάλ στο 65'

 

 

Ο Σαρ κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα στο 88ο λεπτό, όταν η ομάδα του Στεφάν εκδήλωσε υποδειγματική αντεπίθεση η οποία ολοκληρώθηκε με σέντρα του νεοεισελθόντα Λεά και καρφωτή κεφαλιά ενός εκ των πρωταγωνιστών της συνάντησης!

Το γκολ του Σαρ

 

 

Οι συνθέσεις

Ρεν: Κούμπεκ, Μεξέρ, Ντα Σίλβα, Ζεφανέ, Μπενσεμπαϊνί, Γκρενιέ, Αντρέ, Σαρ, Μπουριζό (73’ Λεά), Χούνου, Μπεν Αρφά

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Τορέιρα, Τσάκα, Μχιταριάν, Οζίλ (70’ Ράμσεϊ), Ιγουόμπι (52’ Γκεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ (79’ Κολάσινατς)

Σκόρερς

4’ Ιγουόμπι, 42’ Μπουριζό, 65’ Μονρεάλ (αυτ.), 88’ Σαρ

Διαιτητής

Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβάκος)

Ρεβάνς – 14.03.2019

Άρσεναλ-Ρεν

Γιάννης Τζιουμακλής