Ράσφορντ: «Έπρεπε να είμαι ψύχραιμος»

Στη φάση του πέναλτι που έδωσε τη πρόκριση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη στιγμή που πήρε φόρα για να εκτελέσει από την άσπρη βούλα, αναφέρθηκε ο Μάρκους Ράφορντ, μιλώντας για την ανάγκη να... διατηρήσει την καθαρή του σκέψη.  



Ράσφορντ: «Έπρεπε να είμαι ψύχραιμος»

«Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να είμαι ψύχραιμος. Είναι κάτι στο οποίο προπονείσαι κάθε μέρα. Το δυσκολότερο ψυχολογικά είναι η αναμονή πριν την εκτέλεση, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού και αυτό και γι αυτό παίζουμε. Θέλεις να περάσεις τέτοιες στιγμές και μετά να χαμογελάς. Ήθελα εκτελέσω το πέναλτι, όπως και άλλοι συμπαίκτες μου, όμως δεν έχει σημασία αυτό, αφού είμαστε στον επόμενο γύρο».

Επιπλέον, ο Άγγλος επιθετικός τόνισε το γεγονός ότι είναι συνηθισμένοι σε δύσκολες καταστάσεις.

«Όλα ήταν εις βάρος μας, αλλά έχουμε μάθει να επιβιώνουμε όταν βρεθούμε με τη πλάτη στον τοίχο. Το αποδείξαμε ακόμη μία φορά. Αφήνουμε το παιχνίδι με την Παρί πίσω και προχωράμε για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».

Όσο για τη συμμετοχή νεαρών παικτών είπε: «Είναι πολύ όμορφο. Έχουμε δέκα απουσίες και είναι ευκαιρία για τους νεότερους να βελτιωθούν. Προπονούνται καθημερινά και το αξίζουν».

Θανάσης Κρητικός