Ο Λουκάκου έδωσε το πέναλτι στον Πογκμπά και έδειξε... γιατί έχει αλλάξει η Γιουνάιτεντ

Ο Ρομέλου Λουκάκου είχε την ευκαιρία να πετύχει χατ-τρικ στο παιχνίδι με τη Σάουθαμπτον, όμως έδωσε το πέναλτι στον Πογκμπά, επιβεβαιώνοντας το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας μετά την έλευση του Σόλσκιερ.  



Ο Λουκάκου έδωσε το πέναλτι στον Πογκμπά και έδειξε... γιατί έχει αλλάξει η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 στο επεισοδιακό παιχνίδι με τους «Άγιους», όμως εκείνο που έμεινε ήταν η κίνηση του Λουκάκου να δώσει το πέναλτι στον Πογκμπά, αν και ο ίδιος θα μπορούσε να πετύχει χατ-τρικ για πρώτη φορά στη θητεία του στο κλαμπ.

Παρ’ ότι ο Γάλλος αστόχησε, ο Βέλγος φρόντισε να στηρίξει τον συμπαίκτη του και να φανερώσει τον τρόπο σκέψης του.

«Είμαι επιθετικός και ήθελα ο Πόλ να σκοράρει το πέναλτι. Βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Ο επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» απέδειξε έτσι ότι βάζει πάνω από οποιαδήποτε προσωπική επιτυχία το καλό της ομάδας του και επιβεβαίωσε ότι το κλίμα στα αποδυτήρια πηγαίνει προς το καλύτερο.

Το γεγονός ότι ο Λουκάκου είχε δεχτεί έντονη κριτική για την μεγάλη αποχή από το σκοράρισμα, σε συνδυασμό με τις μέτριες εμφανίσεις του κάνει ακόμη πιο σπουδαία την κίνησή του.

Παράλληλα έδειξε την αυτοπεποίθηση που τον διακρίνει στους τελευταίους αγώνες, αφού ξέρει ότι θα βρει τα γκολ που απαιτούνται στην επίθεση.

Έχει ανεβεί ψυχολογικά και αγωνιστικά και αυτός με τον Νορβηγό προπονητή στον πάγκο, συμβάλλοντας σημαντικά στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θανάσης Κρητικός