Ντι Μαρία και Μπαπέ τιμώρησαν τη Γιουνάιτεντ (vid)

Ο ένας... είχε προηγούμενα. Ο άλλος, έδειξε ότι αρκεί και μόνος του, δίχως Νεϊμάρ και Καβάνι. Οι Ντι Μαρία και Μπαπέ πλήγωσαν σχεδόν ανεπανόρθωτα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ηττήθηκε 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ολντ Τράφορντ» και οι Γάλλοι εξασφάλισαν τεράστιο αβαντάζ πρόκρισης ενόψει των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη ήττα για Σόλσκιερ, στο 12ο ματς της θητείας του στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».  



Ντι Μαρία και Μπαπέ τιμώρησαν τη Γιουνάιτεντ (vid)

Έκρηξη, πίεση ψηλά και ενθουσιασμό γι' αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση είχαν οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Παριζιάνους, ωστόσο, η ομάδα του Τούχελ διαχειρίστηκε τα πρώτα δύσκολα λεπτά του ματς και το έφερε στα μέτρα της σχετικά γρήγορα... Οι «κόκκινοι διάβολοι» προτίμησαν να χτυπήσουν από δεξιά, στην πλευρά που βρισκόταν ο Μπέρνατ για την Παρί κι από εκεί λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά, όταν ο Πογκμπά πέρασε καταπληκτικά τον Κιμπεμπέ, αλλά το γύρισμά του κατευθύνθηκε στον Μπουφόν. Οι Βεράτι και Μαρκίνιος στον άξονα έδειχναν αρκετά πιο δυναμικοί και οργανωτικοί, ο Ντράξλερ γυρνούσε αρκετά πιο πίσω για να πάρει μπάλα και ο Μπαπέ στο 28' έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, βγαίνοντας μπροστά από τον Ντε Χέα, αλλά κατευθύνθηκε πλάγια και δεν κατάφερε να γυρίσει σωστά το πλασέ. Η Γιουνάιτεντ, ναι μεν επιχειρούσε σε συνθήκες αντεπίθεσης να ξεδιπλωθεί και να φύγει μπροστά, όμως έκανε λάθη σε αυτές τις προσπάθειες και επιχειρούσε να καλύψει γρήγορα και σωστά στο αμυντικό κομμάτι.

Οι επιθετικοί των δύο ομάδων ήταν αρκετά αποκομμένοι, ο Μπαπέ πέρα από την καλή στιγμή για γκολ που είχε δεν αποτέλεσε πηγή κινδύνου για την εστία του Ντε Χέα στο πρώτο μέρος, ενώ οι Ράσφορντ και Μαρσιάλ δεν βρήκαν στιγμές για να τρομάξουν τον Μπουφόν. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι αφού είχε ήδη περάσει στο ματς ο Αλέξις αντικαθιστώντας αναγκαστικά τον τραυματία Άσλεϊ Γιάνγκ, πέρασε και ο Μάτα στη θέση του επίσης τραυματία Μαρσιάλ και η εικόνα της Γιουνάιτεντ ήταν τέτοια... κατάρρευσης. Η ομάδα του Σόλσκιερ δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στον ρυθμό και τη δύναμη της Παρί στο ματς, στο 54' ο Κιμπεμπέ με προβολή από το δεύτερο δοκάρι αφού τον είχε χάσει ο Μάτιτς στην εκτέλεση του κόρνερ άνοιξε το σκορ και στο 60' ξανά από ασίστ του Αργεντινού, ο Μπαπέ ανάμεσα από Λίντελεφ και Μπαϊγί πλάσαρε σωστά για το 2-0 των Γάλλων. Οι παίκτες του Τούχελ ήταν αφεντικά στον αγωνιστικό χώρο, θα μπορούσαν να έχουν πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα αν δεν ήταν και ο Ντε Χέα να σταματήσει φάσεις, την ώρα που κάθε σχέδιο του Σόλσκιερ είχε πάει πλέον από νωρίς στα σκουπίδια. Οι Αλέξις και Μάτα δεν έδωσαν τίποτα, ο Πογκμπά εξαφανίστηκε, η ψυχολογία πήγε στα τάρταρα και κάθε απόπειρα επίθεσης για ένα γκολ που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Στο 89' αποβλήθηκε ο Πογκμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Μπαϊγί, Λίντελεφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (45' + 4' Σάντσες), Ράσφορντ (84' Λουκάκου), Μαρσιάλ (46' Μάτα)

Παρί Σεν Ζερμέν: Κέρερ, Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Βεράτι (75' Παρέδες), Άλβες, Ντράξλερ, Ντι Μαρία (81' Νταγκμπά), Μπαπέ

Κώστας Ζάλιαρης