Βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη με τριάρα η Μπέρνλι!

Σε ανοδική τροχιά συνέχισε η Μπέρνλι που επέστρεψε στις νίκες, διατηρώντας και το θετικό σερί που «τρέχει» στα τελευταία εφτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα! Στο Amex Stadium, η ομάδα του Σον Ντάις επιβλήθηκε 3-1 της Μπράιτον και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη μετά και την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!  



Βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη με τριάρα η Μπέρνλι!

Η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων έκανε αυτομάτως... ντέρμπι το μεταξύ τους παιχνίδι, αφού, η Μπράιτον ήθελε να μεγαλώσει τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και η Μπέρνλι να βγει από αυτή... Τρομερά ανοιχτό το ματς στο ξεκίνημά του, η Μπέρνλι είχε διπλό δοκάρι στο 17' όταν ο Ντάφι άθελά του πήγε να πετύχει αυτογκόλ και στην επαναφορά ο Γουντ με κεφαλιά απέτυχε κι εκείνος απλά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, ο φορ των «clarets» θα ήταν αυτός που θα άνοιγε το σκορ στο 26ο λεπτό. Ο έτερος πρωταγωνιστής της ομάδας του Σον Ντάις, Τομ Χίτον, κάτω απ' τα γκολπόστ έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Μαρτς και στη συνέχεια της φάσης, ο Γουντ πήρε την ψηλή μπαλιά του Μπαρνς και νίκησε τον Ματ Ράιαν, αφού είχε βγει πλέον μόνος για το 1-0, έπειτα και από το γλίστρημα του Ντανκ.

Στην επανάληψη κι ενώ... είχαν ανοίξει οι ουρανοί, η Μπράιτον είχε το πάνω χέρι, έκανε τελικές προσπάθειες, δοκίμαζε τις αντοχές της άμυνας της Μπέρνλι και παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πέτυχαν γκολ και έγραψαν το 2-0 στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης! Ο ΜακΝιλ πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Κρις Γουντ έκανε κίνηση να ξεμαρκαριστεί, έγινε αποδέκτης της μεταβίβασης και στο σουτ που δοκίμασε ο Ματ Ράιαν δεν είχε απάντηση καθώς αν και ακούμπησε τη μπάλα, ξεγλίστρησε λόγω και της βροχής και κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-0! Πλέον, οι «clarets» είχαν τα πάντα στο χέρι τους και αρκούσε να υπερασπιστούν το σοβαρό αβαντάζ τους για να φύγουν από την έδρα των «γλάρων» με τη νίκη. Η Μπράιτον δεν είχε τη ... σπίθα που θα τη βοηθούσε ν' αντιδράσει και όσο η Μπέρνλι κλεινόταν σωστά πίσω παρουσιάζοντας συμπαγή άμυνα, δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι. Στο 75' ήρθε και το 3-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαρνς, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα παρά το γεγονός πως ο Γουντ συνέχισε τη φάση και αστόχησε μετά την ανατροπή του Μπαρνς από τον Ράιαν, τη στιγμή που λίγο νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν παραπονεθεί για χέρι του Χέντρικ μέσα στην περιοχή. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Σέιν Ντάφι με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ στο 76ο λεπτό... Το σύνολο του Σον Ντάις, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, ρίχνοντας εκεί τη Σαουθάμπτον που ηττήθηκε από την Κάρντιφ λίγη ώρα νωρίτερα...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Ντανκ, Μπονγκ, Γκρος (66' Μπισουμά), Στέφενς, Πρέπερ, Μαρτς (48' Νόκαερτ), Μάρεϊ, Λοκάντια (66' Γιάχανμπακς)

Μπέρνλι: Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόβσκι, Μι, Τέιλορ, Χέντρικ, Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Μπαρνς, Γουντ

Κώστας Ζάλιαρης