Εύκολα σαν ένα... χατ-τρικ του Αγουέρο!

Την κλάση και την ικανότητα που τον διακρίνει στο να τελειώνει τις φάσεις έδειξε για ακόμη μία φορά ο Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος αποτέλεσε τον άνθρωπο που τελείωνε τις φάσεις στην εύκολη επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ (3-1) πετυχαίνοντας ακόμη ένα χατ-τρικ στην καριέρα του.



Εύκολα σαν ένα... χατ-τρικ του Αγουέρο!

Καλά κρατεί η μάχη στην κούρσα για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα και την Λίβερπουλ, με το πρώτο να περνάει ξανά το άγχος στην πλευρά των «κόκκινων» οι οποίοι έχουν δύσκολο ματς με την Γουέστ Χαμ αύριο, Δευτέρα 04/02, πηγαίνοντας σε αυτό με δύο βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση.

Ντέρμπι στα χαρτιά τούτο ανάμεσα σε Σίτι και Άρσεναλ, με τους φιλοξενούμενους να είναι ανταγωνιστικοί για λεπτά μετρημένα στο δάχτυλο του ενός χεριού όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο και σχεδόν άφαντοι στο δεύτερο. Σε ρόλο κομπάρσων οι Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Αλεξάντρ Λακαζέτ, με τον Ουνάι Έμερι να προτιμάει μια ενδεκάδα η οποία πρωταρχικό της στόχο είχε την ισοπαλία και από ‘κει και πέρα βλέπουμε.

Κάθε πλάνο πήγε στράφι στα 46-47 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αγουέρο να ανοίγει λογαριασμό σχεδόν 20’’ πιο μετά από ότι το έκανε στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι της Σίτι με τη Νιούκαστλ, σε μια φάση στην οποία ο Άλεξ Ιγουόμπι πούλησε πάρα πολύ φθηνά την μπάλα, που έφτασε στον Εμερίκ Λαπόρτ από εκεί με σέντρα του αμυντικού των γηπεδούχων στο κεφάλι του Αγουέρο και από εκεί στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπερντ Λένο. Είχε και τους 11 παίκτες της μέσα στην περιοχή η ομάδα του Λονδίνου, κι όμως «έφαγε» κεφαλιά-ψαράκι από τον βραχύσωμο φορ.

Ποσοστά κατοχής μπάλας ανάλογα με αυτά που έκλεισε το ματς, με τους «πολίτες» να φτάνουν πάνω από το 70% έχοντας απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων, κάτι που ωστόσο δεν τους ήταν αρκετό για να βγάλουν αναίμακτα την αναμέτρηση. «Πάγωσε» το «Etihad» στο 11ο λεπτό, με τον Λοράν Κοσιελνί να κάνει το ανέβασμα στην μεγάλη περιοχή και από κόρνερ του άλλου αμυντικού, Νάτσο Μονρεάλ, να ισοφαρίζει σε 1-1. Ξανά από την αρχή, με την μπάλα κολλημένη στα πόδια των πρωταθλητών και τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό του γηπέδου. Δεν πανικοβλήθηκε καθόλου η ομάδα του Πεπ, που συνεχίζοντας να κάνει το παιχνίδι της εν τέλει ανταμείφθηκε. Έχοντας χάσει την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμά της πριν το γκολ της Άρσεναλ, μια ευκαιρία που θα της δινόταν εάν ο Μάρτιν Άτκινσον είχε καταλογίσει πέναλτι πάνω στον Αγουέρο, η γηπεδούχος παρέδωσε μαθήματα tiki-taka στο 44ο λεπτό, με τον προαναφερθέντα να είναι πάλι στο σωστό σημείο για να τελειώσει με πολύ απλό τρόπο την φάση. Πέρασε από την μισή και βάλε ομάδα της Σίτι η μπάλα για να καταλήξει στον Αργεντινό, ο οποίος πίστωσε την ασίστ στον Ραχίμ Στέρλινγκ. Αναφορικά με τον νεαρό Άγγλο εξτρέμ, έγινε ο 7ος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (24 ετών και 57 ημερών) που έχει αναμιχτεί σε 100 γκολ στην διοργάνωση με 59 γκολ και 41 ασίστ, που φυσικά μετρούν και από την περίοδο που βρισκόταν στην Λίβερπουλ.

Το μόνο που άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το εύρος του σκορ, με τον Αγουέρο να χρησιμοποιεί και το χέρι του στο build up αλλά -σε κάθε περίπτωση- να φτάνει το 14ο χατ-τρικ στην καριέρα του και το 10ο του στην Πρέμιερ Λιγκ και να διαμορφώνει από αρκετά νωρίς (61’) το αποτέλεσμα. Τεράστια ρόλο στο να μην διασυρθεί η ομάδα του Έμερι έπαιξε ο πορτέρο της, Λένο, που είχε σημαντικές επεμβάσεις στις αρκετές περιπτώσεις που απειλήθηκε η εστία του με εντός στόχου τελικές.

Για τους «κανονιέρηδες» η ήττα σημαίνει πως μένει κάτω και από την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ, η οποία με το φειδωλό 1-0 επί της Λέστερ νωρίτερα πέρασε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ με έναν βαθμό περισσότερο (48-47). Όσον αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον, μπορεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος να παραμένει νοκ-άουτ για την ώρα, αλλά είχαμε εκπροσώπηση στο παιχνίδι μιας και αγωνίστηκε για 11 λεπτά συν τις καθυστερήσεις ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Για τον Έμερι μόνο ευχάριστες δεν είναι οι εμπειρίες που αποκόμισε ο νεαρός στόπερ μιας και αντικατέστησε τον Σκορντάν Μουστάφι που πέρασε στον πάγκο έχοντας αποκομίσει πρόβλημα.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (87' Μάχρεζ), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Αγουέρο (80' Ζεσούς)

Άρσεναλ: Λένο, Λιχτστάινερ, Κολάσινατς (67' Σουάρεθ), Μουστάφι (79' Μαυροπάνος), Μονρεάλ, Κοσιελνί, Τορέιρα, Γκεντουζί, Ιγουόμπι (67' Ράμσεϊ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Γιώργος Σιάφας