Όσο της λείπουν Κέιν-Ντέλε, θα την... ξελασπώνει ο Σον!

Σερί δύο νικηφόρων αγώνων στην Πρέμιερ Λιγκ έκανε η Τότεναμ (σ.σ είχε να κερδίσει διαδοχικά ματς πρωταθλήματος από την Boxing Day) που είχε ξανά για σκόρερ τον Σον Χέουνγκ-Μιν ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-0 κόντρα στη Νιούκαστλ. Δύσκολη όσο δείχνει το αποτέλεσμα η νίκη των Λονδρέζων, οι οποίοι πέρασαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.



Όσο της λείπουν Κέιν-Ντέλε, θα την... ξελασπώνει ο Σον!

Μετά την επιστροφή του από το Asian Cup, o Νοτιοκορεάτης εξακολουθεί να αποδεικνύει το πόσο σημαντικός είναι σε αυτό το σύνολο, ειδικά από την στιγμή που απουσιάζουν ο -με κοινά χαρακτηριστικά- Ντέλε και το «κανόνι» του ρόστερ, ο Χάρι Κέιν. Δεύτερο σερί γκολ για τον πολυθεσίτη στην επίθεση της Τότεναμ, που είχε σκοράρει και με την Γουότφορντ για να δείξει τον δρόμο της ανατροπής.

Στο ματς, ακόμη κι αν δεν ήξερε κανείς ποιες ομάδες παίζουν και τι δυναμική έχουν, η εικόνα των Τότεναμ και Νιούκαστλ το έκαναν αρκετά εμφανές, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν την μπάλα στα πρώτα λεπτά και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην συνέχεια, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν πολλές απειλές για την αντίπαλη εστία. Ήταν χαρακτηριστική η άνεση με την οποία έφταναν μέχρι και έξω από την μεγάλη περιοχή οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ωστόσο από εκεί και πέρα το πράγμα δυσκόλευε πάρα πολύ.

Με τέτοια πρωτοβουλία κινήσεων ήταν λογικό να έρθουν και οι πρώτες φάσεις, αλλά ο Λούκας Μόουρα δεν... γεννήθηκε σέντερ φορ και έτσι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Spurs πέρασε ανεκμετάλλευτη, με την μπάλα να οδηγείται από το κεφάλι του βραχύσωμου Βραζιλιάνου λίγο εκτός εστίας. Καλύτερη τύχη είχε η κεφαλιά του Έρικ Λαμέλα λίγο αργότερα -με το μοτίβο του ματς να είναι ίδιο- αλλά ούτε ο Αργεντινός χρίστηκε σκόρερ μιας και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Κάπου εκεί άρχισε να ανεβαίνει και η Νιούκαστλ, που παρά την επιθετική της απραξία μέχρι εκείνο το σημείο έδειξε αμέσως πως θα μπορέσει να ανησυχήσει την ομάδα της πρωτεύουσας όσες φορές επιχειρήσει να επισκεφθεί την περιοχή της. Με μπροστάρη τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ, ωστόσο, η Τότεναμ κράτησε καλά την μπάλα μακριά από το τέρμα του Γιορίς βάζοντας πολλά κορμιά στις τελικές που δοκίμασαν οι φιλοξενούμενοι. Ενδεικτικό της δυσκολίας του ματς ήταν το γεγονός πως το πρώτο σουτ στον στόχο ήρθε μετά το 40’, με τον Μουσά Σισοκό να νικιέται από τον Μάρτιν Ντουμπράβκα, που του έβαλε χαμηλό στοπ στην αριστερή του γωνία.

Επανάληψη του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές του δευτέρου, μόνο που τούτη τη φορά πήρε λιγότερο στη Νιούκαστλ να αρχίσει να ανεβαίνει μπροστά και να δημιουργεί προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις. Το εκτόπισμα του Σάλομον Ροντόν και η ικανότητά του να πατάει καλά στην μεγάλη περιοχή επέστρεψε στο σύνολο του Μπενίτεθ να φτάσει κι αυτό πολύ κοντά στο πρώτο γκολ του αγώνα, με τον Βενεζουελάνο φορ να σπάει την μπάλα δεξιά και με μία επαφή μετά την σέντρα να την στέλνει στο αριστερό σίδερο της εστίας του Γιορίς. Και ήταν ο Γάλλος πορτέρο που κράτησε το μηδέν στην συνέχεια, παράγοντας μια πολύ όμορφη απόκρουση ψηλά στην αριστερή του γωνία μετά από ωραίο σουτ του Αγιόθε Πέρεθ. Δύο λεπτά νωρίτερα ο αμυντικός Φάμπιαν Σέαρ είχε αποσοβήσει σίγουρο γκολ στο άλλο μισό του γηπέδου, απομακρύνοντας με εξαιρετική προβολή πάνω στην γραμμή το φανταστικό τακουνάκι του Κρίστιαν Έρικσεν μετά από κόρνερ.

Την διαφορά στο ματς έμελλε να κάνουν δύο παίκτες, ο ένας θετικά και ο άλλος αρνητικά. Στο 81ο λεπτό ο πάρα πολύ δραστήριος σε όλο το ματς Σον Χέουνγκ-Μιν ελευθερώθηκε εξαιρετικά έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε ένα δυνατό σουτ προς το πεδίο δράσης του Ντουμπράβκα, ωστόσο η μπάλα κατέβηκε απότομα μπροστά από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων (σ.σ ζήτησαν χέρι του Φερνάντο Γιορέντε στο build-up) και του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, ενώ ο ίδιος είχε τοποθετήσει μάλλον σωστά τα χέρια του για να απομακρύνει στα πλάγια και όχι να μπλοκάρει μια τελική που όντως έφτασε με μεγάλη ταχύτητα μπροστά του. Αλίμονο εάν δεν το διαχειρίζονταν το προβάδισμά τους αυτό οι Spurs, με τον Ποτσετίνο να κάνει όπως και πριν το γκολ τις απαραίτητες αλλαγές στην ομάδα του για να μην πέσει θύμα δυσάρεστης έκπληξης. Πολύ καλό κοουτσάρισμα, για ακόμη μία φορά, από τον Αργεντινό τεχνικό.

Η Τότεναμ με τη νίκη της αυτή ξεπέρασε την Μάντσεστερ Σίτι στην δεύτερη θέση με έναν βαθμό, έχοντας βέβαια για την ώρα και έναν αγώνα περισσότερο. Οι «πολίτες» κοντράρονται με την Άρσεναλ αύριο, Κυριακή 03/02. Όσον αφορά τις «καρακάξες», παρέμειναν πέντε βαθμούς πάνω από την τελευταία τριάδα.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Λαμέλα (78' Ρόουζ), Γουίνκς, Σισοκό, Έρικσεν, Σον (89' Ντάιερ), Μόουρα (60' Γιορέντε)

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λεγιούν, Σέαρ, Λασέλ, Ρίτσι (86' Μπαρέκα), Χέιντεν, Λόνγκσταφ, Ατσού (82' Κένεντι), Πέρεθ, Ροντόν

Γιώργος Σιάφας