Με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαν στον επόμενο γύρο η Τσέλσι (vids)

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Τσέλσι της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», εξασφαλίζοντας με σχετική άνεση την πρόκριση για τον πέμπτο γύρο του FA Cup. Δύο γκολ ο Γουίλιαν (25’ πεν., 83’) και ένα ο Χάτζον-Οντόι (64’) για τους νικητές.



Με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαν στον επόμενο γύρο η Τσέλσι (vids)

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα των γηπεδούχων πραγματοποίησε ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν αγωνιζόμενος για 82 λεπτά. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε την ευκαιρία να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι στο 26ο λεπτό αλλά δεν δέχτηκε το «δώρο» που πήγε να του κάνει ο Γουίλιαν, επιδεικνύοντας αλτρουισμό στην πρώτη του εμφάνιση.

Ο Βραζιλιάνος από την άλλη σκόραρε δις και έφτασε τα 51 τέρματα με το σύλλογο, φροντίζοντας να το γιορτάσει με κάποιες στιγμές... μαγείας!

 

 

Το ματς
Επεισοδιακό υπήρξε το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης με το VAR να κάνει ξανά την εμφάνισή του. Αυτή τη φορά ωστόσο έγινε σωστή χρήση!

Ο Μάρινερ καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην προβολή του Αμπαντού τη στιγμή που ο Πελούπεσι προσπαθεί να σουτάρει για γκολ (20’). Με την παρέμβαση της τεχνολογίας ωστόσο αλλάζει - ορθώς - την απόφασή του και δείχνει κόρνερ, αφού ο άσος της Τσέλσι βρήκε μπάλα και όχι αντίπαλο.

 

 

Στο 24ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης σφυρίζει ξανά για παράβαση εντός περιοχής, αυτή τη φορά υπέρ των γηπεδούχων. Το μαρκάρισμα του Χάτσινσον στον Αθπιλικουέτα υπήρξε αντικανονικό και ο Γoυίλιαν που ανέλαβε την εκτέλεση άνοιξε το σκορ (26') πετυχαίνοντας το 50ο του τέρμα με τη φανέλα των «μπλε».

 

 

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σάρι αποφάσισαν να τελειώσουν το θέμα-πρόκριση και στο 64ο λεπτό ο Χάτζον-Οντόι σημείωσε το 2-0 έπειτα από μακρινή μπαλιά ακριβείας του Κρίστενσεν.

 

 

Το τελικό 3-0 έφερε και πάλι τη «σφραγίδα» του Γουίλιαν, ο οποίος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Ζιρού πριν σκοράρει για δεύτερη φορά με τέλειο δεξί σουτ στην αριστερή γωνία του Γουέστγουντ.

 

 

Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Κρίστενσεν, Ρούνιγκερ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Αμπαντού (65’ Λόφτους-Τσικ), Κόβασιστς, Μπάρκλεϊ (84’ Ζορζίνιο), Χάτζον-Οντόι, Γουίλιαν, Ιγκουαΐν (82’ Ζιρού)

Σέφιλντ Γουένσντεϊ: Γουέστγουντ, Τόρνιλι, Λις, Πάλμερ, Φοξ, Ριτς, Μπόιντ (76’ Ζοάο ούκας), Πελούπεσι (69’ Φορεστιέρι), Χάτσινσον, Μπανάν, Φλέτσερ (76’ Νουχίου)

Σκόρερς

26’ (πεν.), 83’ Γουίλιαν, 64’ Χάτζον-Οντόι

Διαιτητή

Αντρέ Μάρινερ

Γιάννης Τζιουμακλής