Έλειπε ο Χάρι αλλά ξηγήθηκε ο... Γουίνκς!

Ο Κέιν μπορεί να έλειπε αλλά το γκολ του έτερου Χάρι (Γουίνκς) στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στην Τότεναμ την ευκαιρία να δραπετεύσει από το «Κρέιβεν Κότατζ» με σκορ 2-1 για την 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η Φούλαμ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Γιορέντε (17’) πριν ισοφαρίσει στο 51’ με κεφαλιά ο Ντέλε Άλι.



Έλειπε ο Χάρι αλλά ξηγήθηκε ο... Γουίνκς!

Οι απουσίες των Χάρι Κέιν (τραυματισμός) και Σον Χιούν-Μιν (υποχρεώσεις με τη Νότιο Κορέα στο Ασιατικό Κύπελλο) επηρέασαν επιθετικά την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος εύχεται ο τραυματισμός του Ντέλε Άλι στο 86ο λεπτό του ματς να μην είναι σοβαρός.

Στα της... βαθμολογίας, οι «spurs» παραμένουν στην τρίτη θέση με 51 βαθμούς ενώ η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι απέχει 7 βαθμούς από τη σωτηρία, όντας 19η με συγκομιδή 14 β.

Το ματς

Χωρίς πυγμή στο πρώτο μέρος η Τότεναμ, με τους παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να παραμένουν σχεδόν ακίνδυνοι στο πρώτο 45λεπτό. Οι γηπεδούχοι από την άλλη έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, αφού στο 12ο μόλις λεπτό ο Ράιαν Μπάμπελ παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του συλλόγου. Η επέμβαση του Γιορίς στο κοντινό πλασέ υπήρξε καίρια.

Η απουσία του Χάρι Κέιν επανέφερε τον Φερνάντο Γιορέντε μετά από έναν χρόνο (σ.σ. 2/1/2018 με Σουόνσι) στο αρχικό σχήμα αλλά ο Ισπανός ατύχησε στο 17ο λεπτό, αφού  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σέρι ενώ στο 23ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει με κοντινή κεφαλιά τον Ρίκο. Στο 41ο λεπτό ο Κρέγκ Πόουσον ακύρωσε σωστά το γκολ του Μίτροβιτς, αφού ο Σέρβος επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που ο Σίρλε προσπάθησε με δεξί σουτ να νικήσει τον Γιορίς.

Στο δεύτερο μέρος τα «σπιρούνια» βρήκαν νωρίς το γκολ της ισοφάρισης. Η εκπληκτική σέντρα του Έρικσεν έδωσε στον Ντέλε Άλι την ευκαιρία να «σκοτώσει» με κοντινή κεφαλιά τον Ρίκο ενώ στο 60’ ο Ρόουζ είδε δοκάρι έπειτα από σουτ που άλλαξε πορεία λόγω της προβολής του Οντόι.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν ενώ ο Πόουσον άρχισε να βγάζει κάρτες για να περιορίσει τα εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα. Εξαιρέσεις; Η κεφαλιά του Γιορέντε στο 82ο λεπτό που πέρασε ελάχιστα μακριά από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και η κεφαλιά - γκολ του Χάρι Γουίνκς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από υποδειγματική σέντρα του νεοεισελθόντα Ενκουντού!

Οι συνθέσεις:

Φούλαμ: Ρίκο, Λε Μαρσάντ, Οντόι, Ριμ, Κρίστι, Μπράιαν, Σέρι (80’ Σισέ), Τσέιμπερς, Μπάμπελ (55’ Σεσενιόν), Σίρλε (72’ Κεμπάνο), Μίτροβιτς

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Τρίπιερ, Ρόουζ, Γουίνκς, Έρικσεν, Λαμέλα (79’ Ντάιερ), Άλι (86’ Ενκουντού), Γιορέντε

Σκόρερς

17’ Γιορέντε (αυτ.), 51’ Ντέλε Άλι, 90+3’ Γουίνκς

Διαιτητής

Κρεγκ Πόουσον

Γιάννης Τζιουμακλής