Δεν έδειξε ίχνος οίκτου η Μάντσεστερ Σίτι, 9-0 την Μπέρτον

Κανέναν απολύτως οίκτο δεν έδειξε στην Μπέρτον η Μάντσεστερ Σίτι, που σκόραρε τέσσερις φορές στο πρώτο και πέντε στο δεύτερο, με το τελικό 9-0 στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας να της επιτρέπει να κατεβάσει ακόμη και την... Κ-15 στον επαναληπτικό. Ρεκόρ όσον αφορά τα ημιτελικά της διοργάνωσης αυτή που ήταν η μεγαλύτερη νίκη του συλλόγου από το 1987.



Δεν έδειξε ίχνος οίκτου η Μάντσεστερ Σίτι, 9-0 την Μπέρτον

Τα 16 γκολ στις τελευταίες της δύο αναμετρήσεις έφτασε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποίο όπως κόντρα στην Ρόδεραμ (7-0) για το Κύπελλο Αγγλίας έτσι και στο Carabao Cup δεν λυπήθηκε την κατώτερη αντίπαλό της. Στα όρια της... προσβολής η νίκη των «πολιτών» που δεν θέλησαν να ρίξουν ταχύτητα επιδεικνύοντας αυστηρή επαγγελματικότητα.

Οι οιωνοί δεν ήταν από την αρχή ευχάριστοι για τους φιλοξενούμενους, με πολλούς από τους 3.000 ταξιδιώτες οπαδούς τους να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την αρχή εξαιτίας κλεισίματος του αυτοκινητόδρομου Μ6. Αυτό που έχασαν ήταν το πρώτο γκολ του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 5ο λεπτό, με το 2-0 να έρχεται αρκετά αργότερα (30') από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και την συχνότητα των τερμάτων να μην προμηνύει σε τίποτα αυτό που θα γινόταν αμέσως μετά.

«Να προσπαθήσουμε να πάθουμε την μικρότερη δυνατή ζημιά», είχε πει πριν το ματς ο πρόεδρος της Μπέρτον, αλλά ο Βραζιλιάνος έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα τέσσερα λεπτά αργότερα, για να δώσει την σκυτάλη στον Ολεκσάντρ Ζιντσένκο που έβαλε κι αυτός το όνομά του στην μεγάλη λίστα των σκόρερς (37'). Το 4-0 στο ημίχρονο ίσως έκανε την Μπέρτον να ελπίζει πως κάπου θα ρίξουν ταχύτητα οι γηπεδούχοι, αλλά λίγοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν οι τελευταίοι άρχισαν να βρίσκουν και πάλι διαδρόμους και να μην... λυπούνται την τελική προσπάθεια.

Ακόμα δύο τέρματα από τον Ζεσούς (57', 65'), είχε μεσολαβήσει και αυτό του Φίλιπ Φόντεν στο 62' για να ολοκληρώσουν τον χορό των γκολ οι Κάιλ Γουόκερ (70') και Ρίγιαντ Μαχρέζ πριν από το τελευταίο εντελώς διαδικαστικό πεντάλεπτο (83'). Αλλά είπαμε, διαδικαστικό χαρακτήρα έχει και το ολόκληρο -δεύτερο- 90λεπτο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ρεκόρ για την φετινή διοργάνωση το τελικό 9-0, με την Σίτι να ξεπερνάει το 8-0 της Γουέστ Χαμ επί της Μάκσφιλντ. Και μιας και αναφέραμε τις δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, οι «πολίτες» είχαν κερδίσει σε παρόμοιο ματς τα «σφυριά» 6-0 και πάλι σε πρώτο ματς για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ το 2014.

Όσον αφορά αποκλειστικά την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Πεπ στον πάγκο οι πρωταθλητές Αγγλίας πέτυχαν την μεγαλύτερη νίκη ομάδας σε ημιτελικά οποιουδήποτε αγγλικού κυπέλλου και την τρίτη μεγαλύτερη στην διοργάνωση. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Καταλανός (σ.σ η μεγαλύτερη νίκη του στην Μπαρτσελόνα είχε επίσης σκορ 9-0 και ήταν επίσης κόντρα σε χαμηλότερης δυναμικής αντίπαλο) έβγαλε τον Ντε Μπρόινε στο 58', αντικαθιστώντας τον με τον Φόντεν. Και το λέμε αυτό γιατί όπως αναφέρθηκε και στις συνθέσεις πριν τον αγώνα, ο Βέλγος κερδίζει σε τέσσερις μήνες τα λεφτά που κοστίζει όλο το ρόστερ της Μπέρτον (6 εκατομμύρια λίρες).

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Μούριτς, Γουόκερ (75' Ντανίλο), Οταμέντι, Γκαρθία, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Νταβίδ Σίλβα, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (58' Φόντεν), Σανέ (67' Μπερνάρντο), Ζεσούς

Μπέρτον: Κόλινς, Μπρέιφορντ, Μπάξτον, Άλεν (68' Φοξ), Τέρνερ, Φρέιζερ (79' Σμπάρα), Άκινς, Χάρνες, Χάτσινσον, Γουάλας, Μπόις (69' Τέμπλτον)

Γιώργος Σιάφας