Το VAR είδε άλλο ριπλέι από αυτό του Σάρι

Μπορεί ο Μαουρίτσιο Σάρι να πήγε με το λάπτοπ του στην συνέντευξη Τύπου και να έδειξε στους δημοσιογράφους ότι ο Χάρι Κέιν ήταν οφσάιντ στην φάση που χαρακτήρισε το παιχνίδι της Τότεναμ με την Τσέλσι για το Λιγκ Καπ, ωστόσο ο επικεφαλής διαιτητής του VAR δεν είδε το ριπλέι που είχε στα χέρια του ο Ιταλός τεχνικός.



Το VAR είδε άλλο ριπλέι από αυτό του Σάρι

Ο Άγγλος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά μετά από χρήση της τεχνολογίας κέρδισε πέναλτι. Η εύστοχη εκτέλεση του ίδιου οδήγησε στο τελικό 1-0, με τον Σάρι να δείχνει μετά τον αγώνα ένα στοπ καρέ στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Κέιν ήταν εκτός θέσης.

«Από την δική μας οπτική ο Κέιν ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ. Εξαρτάται από το που βρίσκεται η κάμερα. Εάν αυτή δεν βρίσκεται στην γραμμή τότε είναι δύσκολο να κρίνεις», ειπώθηκε από την πλευρά της ομάδας των τακτικών αναλύσεων των «μπλε», με τους διαιτητές στον ειδικό χώρο του VAR να έχουν δει μόνο τα πλάνα μόνο από την μετάδοση του «Sky Sports» και να μην έχουν κάνει χρήση του Hawk-Eye μιας και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βρεθεί το ιδανικό πλάνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στην Αγγλία υπάρχει οδηγία οι πολύ οριακές φάσεις να παραμείνουν «υπέρ του επιτηθέμενου», για να μην χαθεί εντελώς η... ομορφιά του αθλήματος και βρεθεί και το αγγλικό ποδόσφαιρο δέσμιο της τεχνολογίας.

Γιώργος Σιάφας