Τώρα θα δείξουν ποια είναι η καλύτερη ομάδα...

Ελάχιστες ώρες απέμειναν για να λάβουν τέλος τα mind-games των Κλοπ και Γκουαρδιόλα και να δείξουν οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ποια πραγματικά είναι η καλύτερη ομάδα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ κι αν οι «κόκκινοι» μπορούν είτε να διατηρήσουν την απόστασή τους, είτε να την αυξήσουν ακόμα περισσότερο κάνοντας... άλμα τίτλου.  



Τώρα θα δείξουν ποια είναι η καλύτερη ομάδα...

Ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβη στις συνεντεύξεις Τύπου των δύο προπονητών την παραμονή της αποψινής σπουδαίας αναμέτρησης στο Etihad. Από τη μια ο Κλοπ που είχε ακούσει τις δηλώσεις του Γκουαρδιόλα από την Κυριακή να δηλώνει ότι «όχι, η Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα και το λέω αυτό εδώ και έναν μήνα...» και τον Καταλανό κόουτς ν' απαντάει λίγη ώρα αργότερα πως «ξαναλέω ότι η Λίβερπουλ είναι η καλύτερη ομάδα».

Ο «Kloppo» είχε καταλάβει τι πάει να παιχθεί και είχε ξεκαθαρίσει πως... δεν είναι ηλίθιος, προσπαθώντας ν' αποφορτίσει και τους ποδοσφαιριστές του αφού σίγουρα μπορεί να σκεφτεί ότι ασκείται μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του για το +10 με το οποίο ο Τύπος και οι οπαδοί θα τους στέψουν ήδη Πρωταθλητές.

 

 

Οι «κόκκινοι», ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2019 είχαν διαφορά 7 βαθμών στην κορυφή, μεσολάβησε, βέβαια, η εύκολη νίκη της Τότεναμ στο Κάρντιφ που επανέφερε τα «σπιρούνια» στο -6 και η Μάντσεστερ Σίτι δεδομένα στοχεύει να ελαττώσει την απόσταση από την πρώτη θέση.

«Ακόμα κι αν ήμασταν εμείς στη θέση τους και βρισκόμασταν στο -10 πάλι δεν θα σας έλεγα ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και είναι ασέβεια προς τον κόσμο να λέμε ότι ήδη πανηγυρίζουν οι οπαδοί μας για τον τίτλο» ανέφερε ο κόουτς των «κόκκινων» την παραμονή του αγώνα στο Etihad, τη στιγμή που ο Ντέγιαν Λόβρεν εμφανίστηκε αισιόδοξος και ευχήθηκε η τύχη να πάρει το μέρος της Λίβερπουλ για να καταφέρει η ομάδα του να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και γιατί όχι, να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα αήττητη.

Στα αγωνιστικά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα καλείται ν' αποφασίσει για τη συμμετοχή του Κέβιν Ντε Μπρόινε που ναι μεν επέστρεψε στις προπονήσεις, ωστόσο, ενδεχομένως να κριθεί ανέτοιμος. «Προσωπικά, θα τον ήθελα έτοιμο και υγιή στη συνέχεια. Για ποιο λόγο να βιαστεί; Όλοι μιλούν για το ματς με τη Λίβερπουλ αλλά έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο μετά από αυτό το παιχνίδι» ήταν η θέση του Βινσέν Κομπανί για τον συμπατριώτη του.

Επιστρέφει για τη Σίτι και ο Γκουντογκάν, ενώ, η Λίβερπουλ έχει και πάλι τον φετινό εκπληκτικό Τζέιμς Μίλνερ στη διάθεσή της, έπειτα από απουσία δύο αγώνων για τον Άγγλο χαφ. Χέντερσον και Κεϊτά συγκεντρώνουν πιθανότητες επαναφοράς στην 11άδα...

Κώστας Ζάλιαρης