Κι όμως, Σίτι και Λίβερπουλ... ισοβαθμούν σε ολόκληρο το 2018!

Συνυπολογίζοντας τις επιδόσεις των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι σε ολόκληρο το 2018, με την άνετη κούρσα των «πολιτών» στο πρώτο μισό του έτους μέχρι την κατάκτηση του τίτλου και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο τρέχον πρωτάθλημα με τους «κόκκινους» στην κορυφή, οι δύο ομάδες... ισοβαθμούν!  



Κι όμως, Σίτι και Λίβερπουλ... ισοβαθμούν σε ολόκληρο το 2018!

Η Σίτι, με 100 βαθμούς και 107 γκολ υπέρ, στέφθηκε πέρυσι πανάξια και εντυπωσιακά, Πρωταθλήτρια Αγγλίας, δίχως να έχει αντίπαλο, αφού η αμέσως επόμενη στη βαθμολογία ήταν η Γιουνάιτεντ στο... -19.

Η Λίβερπουλ, την περασμένη σεζόν, είχε τερματίσει ολοκληρώνοντας την τετράδα, στους 75 βαθμούς.

Φέτος, οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ προελαύνουν και έχουν φτάσει να έχουν συγκεντρώσει 54 βαθμούς στην καλύτερη ever επίδοσή τους σε αυτό το σημείο του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Η Σίτι, έρχεται στο -7 μετά και τις δύο απανωτές ήττες από Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ, αν και η ομάδα του Πεπ έκλεισε το 2018 με αντίδραση με το 3-1 επί της Σαουθάμπτον.

Στον ... γενικό υπολογισμό των βαθμών των ομάδων στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας, προκύπτει ισοβαθμία για τους δύο πιο δυνατούς διεκδικητές της κορυφής με 2,38 βαθμούς ανά ματς μέσα στο έτος!

Η Τότεναμ έρχεται 3η με συγκομιδή 2,24 πόντους ανά παιχνίδι και έπειτα ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους 1,95 βαθμούς.

Κώστας Ζάλιαρης