Anarchy in UK

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην  Αγγλία. Ομάδες κουκουλοφόρων κατέστρεψαν τη νύχτα της Τρίτης εμπορικά κέντρα και μαγαζιά του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ, ενώ συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες προσπάθησαν να αποτρέψουν τις λεηλασίες των καταστημάτων.



Anarchy in UK
Μπορεί το Λονδίνο να πέρασε μια σχετικά πιο ήσυχη νύχτα χθες, λόγω της παρουσίας 16,000 αστυνομικών οι οποίοι προχώρησαν σε 81 συλλήψεις, οι ταραχές εξαπλώθηκαν σε άλλες πόλεις, όπως το Λίβερπουλ, το Γκλοστερ, το Νότιγχαμ και το Κειμπριτζ.  Συνολικά  μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα απο 765 άτομα.

Η αδυναμία της αστυνομίας να προστατεύσει όλες τις περιοχές του Λονδίνου οδήγησε αρκετούς κατοίκους περιοχών όπως το Ιλινγκ να δημιουργήσουν ομάδες περιπολίας προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή "Κόμπρα" υπο τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις ώστε να επέλθει και πάλι η τάξη στη χώρα.

Όσον αφορά τον Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, πυροδότησε τις ταραχές, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος τελικώς δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Μάλιστα, το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής.