Δεν υπέπεσε στα ίδια λάθη η Άρσεναλ

Νίκη με σκορ 3-1 μπροστά στο κοινό της πήρε κόντρα στην Μπέρνλι η Άρσεναλ, η οποία πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα για πρώτη φορά φέτος, και επέστρεψε στις επιτυχίες χωρίς να υποπέσει στα ίδια λάθη όπως στο ματς με την Σαουθάμπτον. Στους 11 βαθμούς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα ματς λιγότερο η ομάδα του Ουνάι Έμερι και του πρώτου σκόρερ της λίγκας, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.



Δεν υπέπεσε στα ίδια λάθη η Άρσεναλ

Παίζοντας με τον Τζάκα στον άξονα και τον Λούκας Τορέιρα στον πάγκο ώστε να μην κινδυνεύσει με νέα κίτρινη κάρτα και χάσει το σημαντικό ματς με την Λίβερπουλ, η Άρσεναλ προσπάθησε να δώσει τον δικό της ρυθμό στην αναμέτρηση ωστόσο η Μπέρνλι μπήκε εξίσου πολύ δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και δεν δίστασε να βγει μπροστά. Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι “κανονιέρηδες” είχαν ήδη ζεστάνει τις μηχανές τους, κάτι που φάνηκε και με γυμνό μάτι τέσσερα λεπτά αργότερα.

Κι αυτό γιατί τότε άνοιξε το σκορ του ματς, με τον Μεσούτ Εζίλ να σπάει στα δύο την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων με μια τρομερή πάσα που έβαλε στο... πλάνο τον Σιντ Κολάσινατς ο οποίος πιστώθηκε την ασίστ. Ο Βόσνιος ήρθε από πίσω με μεγάλη ταχύτητα για να συναντήσει την θεσπέσια κάθετη του Γερμανού και να την γυρίσει στον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που βγήκε μπροστά από το man-to-man του και έκανε το 1-0. Άλλαξαν τα πλάνα του Ουνάι Έμερι στην πορεία, με τον τραυματισμό του Νάτσο Μονρεάλ να τον αναγκάζει να γυρίσει πιο πίσω τον Γκρανίτ Τζάκα, κάτι που έκανε τους φιλοξενούμενους να γίνουν ακόμη πιο πιεστικοί και να συνεχίσουν τις καλές τους επισκέψεις μπροστά από τον Μπερντ Λένο στο πρώτο μέρος.

Στο 48’, και ενώ οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να προσπαθούν για την ισοφάριση, ο Ομπαμεγιάνγκ τελείωσε ιδανικά αντεπίθεση της Άρσεναλ (έχοντας και την βοήθεια μιας κόντρας) για να κάνει το 2-0 και συγχρόνως να περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερς της Πρέμιερ Λιγκ με 12 τέρματα. Υποδειγματικό... ξεδίπλωμα στο γρασίδι, με τον Ματέο Γκεντουζί να βρίσκει τον Κολάσινατς, εκείνος τον Αλεξάντρ Λακαζέτ κι αυτός τον “Διόσκουρό” του στους Λονδρέζους. Συνέχισε με στάση υπεροχής η Άρσεναλ, ωστόσο δεν έβαλε το ματς για... ύπνο και στο 63’ άρχισε και πάλι να αγχώνεται με κοντινό τελείωμα του Μπαρνς.

Και κράτησε μέχρι τις καθυστερήσεις αυτό το άγχος μιας και από το πουθενά μπορούσε να γίνει η ζημιά, ειδικά από την στιγμή που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να είχαν ξεμείνει από φαντασία. Όλα αυτά για να έρθει ο Ιγουόμπι στο 90+3’ και να διαμορφώσει το τελικό 3-1 έπειτα από προσπάθεια του Εζίλ που δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ σε ένα αρκετά καλό -μέχρι ένα σημείο- ματς για εκείνον μετά τη νέα σκληρή κριτική που του ασκήθηκε.

Γιώργος Σιάφας