Πήρε εκδίκηση σε νέα ματσάρα η Τότεναμ!

Παίρνοντας την πρώτη της νίκη στο «Έμιρεϊτς» από το 2010, η Τότεναμ με το 2-0 επί της Άρσεναλ πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ, για να εκδικηθεί και για την ήττα (4-2) στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στους «κανονιέρηδες». Σον και Ντέλε Άλι τα τέρματα των «σπιρουνιών», τρία δοκάρια για την ομάδα του Έμερι!  



Πήρε εκδίκηση σε νέα ματσάρα η Τότεναμ!

Καταπληκτικό ήταν το παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς», σε ακόμα ένα ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου έπειτα από αυτό του πρωταθλήματος που είχε ολοκληρωθεί με το επιβλητικό 4-2 για την Άρσεναλ. Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο σε άμυνα τριών έχοντας τον Τζάκα αριστερά και τον Μέιτλαντ – Νάιλς δεξιά, οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν με πιο σίγουρα πατήματα και στο 12ο λεπτό ο Χένρικ Μκιταριάν έχασε μοναδικό τετ-α-τετ απέναντι στον Γκατσάνιγκα! Ο πορτιέρε της Τότεναμ βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, απέκτησε αυτοπεποίθηση και έκανε νέα τρομερή επέμβαση στο 42' σε γυριστό σουτ του Ράμσεϊ, το οποίο βρήκε και στο δοκάρι προτού διώξει ο γκολκίπερ των «σπιρουνιών». Το γκολ για την ομάδα του Ποτσετίνο πέτυχε ο Σον στο 21ο λεπτό με πλασέ από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντέλε Άλι.

Ο ρυθμός παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο ημίχρονο στη «μάχη» των δύο Λονδρέζων, με τον Ποτσετίνο να ρίχνει από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και τον Κέιν στο γήπεδο ώστε να γίνει αρκετά πιο απειλητική η Τότεναμ από τη στιγμή που ο Λούκας Μόουρα δεν μπορούσε να δώσει αυτά που έπρεπε έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η εικόνα της αναμέτρησης. Ο Άγγλος φορ αποδείχθηκε... λαγός απ' το καπέλο του προπονητή του, αφού στο 60' έκανε τρομερή ασίστ στον Ντέλε Άλι κι εκείνος με απίστευτο τελείωμα μπροστά από το Τσεχ έγραψε το 2-0! Δυο λεπτά αργότερα ο Λακαζέτ πέτυχε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Γκατσάνιγκα, με το ματς να μη χάνει στιγμή την έντασή του, προκαλώντας ενθουσιασμό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον το πάνω χέρι, την ψυχολογία, το ασφαλές προβάδισμα και στο φινάλε πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Carabao Cup, αφού και ο Ομπαμεγιάνγκ στο 76' βρήκε το δοκάρι και απέτυχε να ξαναδώσει ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μέιτλαντ – Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Τζάκα, Μονρεάλ, Γκεντουζί (65' Ενκετία), Τορέιρα, Μκιταριάν (45' Κοσιελνί), Ράμσεϊ, Ιγουόμπι (58' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

Τότεναμ: Γκατσάνιγκα, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ρόους, Σισοκό, Γουίνκς, Λούκας Μόουρα (58' Κέιν), Άλι, Έρικσεν, Σον (79' Λαμέλα)

Κώστας Ζάλιαρης