Νέα ισχυρά μηνύματα του Πεπ για ρατσισμό, δημοκρατία, κοινωνία και Media... (vid)

Κλήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα της ρατσιστικής επίθεσης στον Ραχίμ Στέρλινγκ και βρήκε ευκαιρία να φανερώσει γι' ακόμα μια φορά τις ιδέες του και τις απόψεις του ... Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έστειλε νέα, πολύ δυνατά μηνύματα για θέματα όπως ο ρατσισμός που υπάρχει παντού, η ανάγκη να προστατευθεί η δημοκρατία, η ασέβεια προς τη διαφορετικότητα στον 21ο αιώνα και η δύναμη του Τύπου και των δημοσιογράφων...  

Advertisement
Νέα ισχυρά μηνύματα του Πεπ για ρατσισμό, δημοκρατία, κοινωνία και Media... (vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο Καταλανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του εντός έδρας αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Χόφενχαϊμ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Το πρόβλημα με τον ρατσισμό είναι παντού κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο...

Όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες και ο τρόπος με τον οποίο τους συμπεριφέρεται ο κόσμος, όταν ακόμα κι οι δικοί μας πρόγονοι ήταν πρόσφυγες, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι παντού και πρέπει να παλεύουμε εναντίον του κάθε μέρα.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την ιστορία και όσα έχουν συμβεί με τους μαύρους ανθρώπους. Πρέπει να προστατεύσουμε την ιδέα της ισότητας όλων. Είναι δύσκολο στον 21ο αιώνα να μην είναι αποδεκτή η διαφορετικότητα... Πρέπει να παλεύουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τη δημοκρατία. Όχι μόνο στην Αγλία, αλλά παντού. Σε όλη την Ευρώπη. Είναι ισχυρό και το μήνυμα προς τους πολιτικούς μας. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία.

Τα Media είναι η πραγματική δύναμη στον κόσμο. Όχι οι πολιτικοί, όχι η Κυβέρνηση, αλλά τα Media και για τον λόγο αυτό έχουν ευθύνη και οι δημοσιογράφοι...».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης