Κλοπ: «Είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση, αλλά μπορούμε»

Τονίζοντας πως η Νάπολι είναι σε καλύτερη θέση ενόψει της επίσκεψής της στο Άνφιλντ, το βράδυ της Τρίτης, αλλά πως η Λίβερπουλ μπορεί να εξαντλήσει τις πιθανότητές της με τη βοήθεια του κόσμου της ώστε να προκριθεί μέσα από μια κατάσταση στην οποία μπήκε με δική της ευθύνη, μίλησε ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας... «Δεν αξίζει ν' ασχολούμαστε με τους ρατσιστές, όπως έκανε και ο Στέρλινγκ», είπε για το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες μέρες...  



Κλοπ: «Είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση, αλλά μπορούμε»

Οι «κόκκινοι» ξέρουν ότι χρειάζονται νίκη είτε με σκορ 1-0 είτε με διαφορά δύο τερμάτων για να προκριθούν στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον κόουτς της ομάδας να δείχνει πως ξέρει πολύ καλά την ποιότητα των «παρτενοπέι» και να σημειώνει συνεχώς πως οι οπαδοί της Λίβερπουλ πρέπει να βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εξέδρα για να δημιουργηθεί κάτι... μοναδικό γι' ακόμα μια φορά.

«Απ' όλα τα άσχημα νέα, τα καλά ήταν πως το τελευταίο ματς θα το είχαμε στην έδρα μας. Η Νάπολι είναι σε καλύτερη θέση, αλλά έχουμε την ευκαιρία μας και πρέπει να την αρπάξουμε. Θα παρουσιαστούμε με αλλαγές τακτικής και θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί η ιδανική ατμόσφαιρα στο γήπεδο για να την εκμεταλλευτούμε. Πάντα προσπαθούμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερη άμυνα, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ποιότητα του αντίπαλου στην επίθεση. Όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα του αντιπάλου» ανέφερε ο Κλοπ και συνέχισε:

«Ξέρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και είναι κάπως δύσκολο. Η Νάπολι είναι καλή στην κατοχή της μπάλας, καλή στις αντεπιθέσεις, τυπική ιταλική ομάδα που είναι καλή στην άμυνα. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο και μας περιμένει, θα το δοκιμάσουμε για να το πάρουμε. Πρέπει να δημιουργήσει ο κόσμος μια τρομερή ατμόσφαιρα και να βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο που παίζουμε. Αν δεν συμβεί τίποτα με τους διαιτητές, τότε θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Ο μόνος τρόπος να το σιγουρέψουμε, είναι να παίξουμε καλά. Είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, όμως έχουμε την ευκαιρία να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για να περάσουμε».

Μιλώντας για το νέο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης που έχει απασχολήσει τον Τύπο μετά και το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι, είχε να πει ότι:

«Είδα το περιστατικό και πραγματικά χαίρομαι για τον τρόπο που αντέδρασε ο Στέρλινγκ γιατί δεν αξίζει να δίνεις σημασία σε τέτοιους ανθρώπους. Πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες από τη στιγμή που υπάρχουν χαζοί άνθρωποι που κάνουν και λένε τέτοια πράγματα ρατσιστικού περιεχομένου. Βέβαια, το 95% των ανθρώπων δεν είναι έτσι. Οι ρατσιστές δεν αξίζουν να μας κάνουν ν' ασχολούμαστε μαζί τους».

Κώστας Ζάλιαρης