Mεγάλο ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», δύσκολες αποστολές για Τότεναμ και Λίβερπουλ

Τα φώτα στραμμένα στο Λονδίνο, για τη «μάχη» της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι, στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός έδρας δοκιμασίες για τις Λίβερπουλ και Τότεναμ, στις έδρες των Μπόρνμουθ και Λέστερ αντίστοιχα, ενώ θεωρητικά εύκολο έργο περιμένει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υποδέχεται την Φούλαμ. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας για την Πρέμιερ Λιγκ…



Mεγάλο ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», δύσκολες αποστολές για Τότεναμ και Λίβερπουλ

Nα αφήσει πίσω της την ήττα από τη Γουλβς και να βάλει ξανά γερά θεμέλια… τετράδας, θέλει η Τσέλσι, γνωρίζοντας ωστόσο πως μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό σήμερα, δεδομένης της… δυσκολίας του να γκελάρει φέτος η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» συνεχίζουν να προπορεύονται στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας 41 βαθμούς (μετά και από το δύσκολο «διπλό» κόντρα στη Γουότφορντ), με τους «μπλε» μέχρι στιγμής ως 4οι να βρίσκονται δέκα πόντους πίσω.

Χωρίς τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Σέρχιο Αγουέρο αναμένεται να αγωνιστεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απόψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ απ’ την άλλη, στη διάθεση του Μαουρίτσιο Σάρι για το σημερινό ντέρμπι βρίσκονται εκ νέου οι Νταβίντ Λουίζ και Ζορζίνιο.

Το σημερινό πρόγραμμα ωστόσο χρονικά, «ανοίγει» το παιχνίδι της Μπόρνμουθ με τη Λίβερπουλ, στις 14:30. Παραμένοντας σε απόσταση… βολής από τη Σίτι, και στο -2 από την κορυφή, οι «κόκκινοι» θα κυνηγήσουν το δεύτερο σερί «διπλό» τους αυτή τη βδομάδα (μετά από εκείνο της Τετάρτης στη Μπέρνλι), απέναντι στο αξιόμαχο σύνολο του Έντι Χάου. Αμφίβολος για τους «reds» είναι ο Σαντιό Μανέ, δεν υπολογίζεται ο Τζο Γκόμεζ που θα λείψει για μερικές εβδομάδες. Όσο για τους γηπεδούχους, απών θα είναι ο μέσος Λιούις Κουκ, αλλά και ο Νταν Γκόσλινγκ, αμφότεροι με προβλήματα στο γόνατο.

Nίκη για να «ανασάνει» και να ανέβει περισσότερο στην βαθμολογία, ψάχνει απέναντι στη Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει αισίως 23 βαθμούς και είναι μόλις 8η στον βαθμολογικό πίνανα, ενώ το καλό σερί της επιδιώκει να επεκτείνει κόντρα στη Χάντερσφιλντ η Άρσεναλ και να παραμείνει έτσι σε «τροχιά» τετράδας (ισοβαθμεί με την Τσέλσι στους 31 πόντους). Στα άλλα ματς που διεξάγονται στις 17:00, η Μπέρνλι υποδέχεται την Μπράιτον, Κάρντιφ και Σαουθάμπτον θα παλέψουν για το… εξάποντο, δεδομένου ότι αμφότερες βρίσκονται πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και θέλουν να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Γουέστ Χαμ φιλοξενεί την Κρίσταλ Πάλας σε μια λονδρέζικη μίνι-μάχη.

Το σημερινό πρόγραμμα, τέλος, κλείνει η αναμέτρηση της Λέστερ με την Τότεναμ στις 21:45, και παρά τους αρκετούς μακροχρόνιους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει η ομάδα του Λονδίνου, στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι στην αποστολή επιστρέφει ο Γιαν Βερτόνχεν μετά από πολύ καιρό.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του Σαββάτου για την 16η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 14:30

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 17:00

Άρσεναλ-Χάντερσφιλντ 17:00

Μπέρνλι-Μπράιτον 17:00

Κάρντιφ-Σαουθάμπτον 17:00

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 17:00

Tσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 19:30

Λέστερ-Τότεναμ 21:45

 

Χρήστος Γραβιάς