Ένας μικρός που μεγαλώνει στα χέρια του Κλοπ

Ο Τρέντ Αλεξάντερ Άρνολντ χρειάστηκε λιγότερο χρόνο για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ, από αυτόν που απαιτείται για να προφέρει κάποιος το ονοματεπώνυμό του. Με το γκολ-φάουλ απέναντι στη Γουότφορντ απέδειξε και πάλι πως βρίσκει το δρόμο προς την ελίτ και το England365 σας κάνει ένα σύντομο φλας μπακ στο πως... ξεπετάχτηκε! 



Ένας μικρός που μεγαλώνει στα χέρια του Κλοπ

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Δυτικό Ντέρμπι, γρήγορα τον ανακάλυψαν σε κάποιο τοπικό κάμπ και από την ηλικία των 6 ετών ανήκει στις υποδομές των «Κόκκινων».  Αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών, φτάνοντας να χριστεί αρχηγός σε Κ16 και Κ18, ενώ παράλληλα ήταν και μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Αγγλίας. Στα μάτια της εμβληματικής φυσιογνωμίας του Άνφιλντ, Στίβεν Τζέραρντ, ο νεαρός είχε όλα τα φόντα να γράψει τη δική του ιστορία. Εξάλλου, ήταν εκείνος που τον κάλυψε, λέγοντας ότι «θα γίνει κορυφαίος επαγγελματίας» όταν, στο ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι για το League Cup απέναντι στη Τότεναμ τον Οκτώβριο του 2016, δέχθηκε κίτρινη κάρτα και αντικαταστάθηκε από τον Κλοπ.

Σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Premier League ως αλλαγή απέναντι στη Μίντλεσμπρο και πήρε φανέλα βασικού στο ισόπαλο 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε με 12 συμμετοχές. Η επιβράβευσή για τη καθημερινή δουλειά και τις σταθερά βελτιωμένες εμφανίσειςήταν η ανάδειξή του σε Καλύτερο Νέο Παίκτη της σεζόν 2016-2017, καθώς και σε ΚαλύτεροΠαίκτη για τη Premier League 2 (πρωτάθλημα Κ23).

Η επόμενη σεζόν ήταν αυτή της καθιέρωσης. Ο σοβαρός τραυματισμός του έτερου δεξιού οπισθοφύλακα Κλάιν, έριξε τον μικρό στα βαθιά. Εκτέλεση φάουλ, γκολ και σημαντική νίκη για την Λίβερπουλ απέναντι στη Χόφενχαιμ με  2-1, στο δρόμο για την επιστροφή στο Champions League. Στους ομίλους της διοργάνωσης σκόραρε πάλι, αυτή τη φορά στο εμφατικό 7-0 απέναντι στο Μάριμπορ. Το κούμπωμά του στις επιθετικές προσεγγίσεις του Κλοπ και ο συνδυασμός του με την επιθετική τριπλέτα Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο έβγαζε στο χορτάρι αυτό που είχε λείψει από το Άνφιλντ. Μία ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό και ταυτόχρονα σοβαρότητα στα μετόπισθεν.

Η συνταγή του Γερμανού έφερε τη Λίβερπουλ στο τελικό του Κιέβου απέναντι στη -12 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης- ΡεάλΜαδρίτης, αποκλείοντας κατά σειρά στα νοκ-άουτ τις Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτυ και Ρόμα. Παρά το γεγονός ότι η Μαδριλένοι κατέκτησαν το τρόπαιο για 13η φορά μετά το τελικό 3-1, ο Άρνολντ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού ουσιαστικά ήταν ο λόγος που ο Ρονάλντο δεν φάνηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του Ολιμπίνσκι. Εκείνο το βράδυ έγινε ο  νεότερος παίκτης της Λίβερπουλ που αγωνιζόταν στον τελικό της κορυφαιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Η λάμψη του δεν λάθεψε της προσοχής του Σάουθγκειτ. Πρώτη επίσημη κλήση στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας και μέλος της αποστολής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Στην εντυπωσιακή πορεία των «Τριών Λιονταριών» μέχρι τα ημιτελικά, αγωνίστηκε μόνο στην άνευ σημασίας ήττα από το Βέλγιο την τρίτη αγωνιστική των ομίλων. Η συγκεκριμένη συμμετοχή, του άνοιξε το δρόμο για τη καθιέρωση και με τη φανέλα της χώρας του. Είχε την τιμή ακόμα να αγωνιστεί στο φιλικό απέναντι στις Η.Π.Α το Νοέμβριο του 2018, προς τιμήν του Γουέιν Ρούνεϊ. Εκεί σκόραρε για πρώτη φορά, γκρεμίζοντας το ρεκόρ του ΜάικλΌουεν ως νεότερος σκόρερ με το εθνόσημο, σε ηλικία 20 ετών και 39 ημερών. 

Το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γουότφορντ δεν κλείδωσε απλά τη νίκη για τη Λίβερπουλ. Όσοι ταξίδεψαν μέχρι το Βορειοδυτικό Λονδίνο συνειδητοποίησαν ότι «έχει κάτι από Τζέραρντ». Ο τρόπος εκτέλεσης του φάουλ έξω από τη περιοχή του Φόστερ και η τροχιά που πήρε η μπάλα μέχρι να καταλήξει στα δίχτυα, έρχεται σε συνέχεια του πάθους και της πυγμής που βγάζει στο παιχνίδι του και θυμίζει πολύ στον αρχηγό. Ο Νταβίντ Ζινολά,μετά την τελευταία εμφάνιση του Άρνολντ, αιτιολόγησε στο Sky Sports γιατί θα μείνει στην ιστορία. «Μου αρέσει γιατί είναι γρήγορος, σκέφτεται γρήγορα και παίρνει ρίσκα. Ξέρεις ότι όταν παίρνει τη μπάλα θα δημιουργήσει κάτι, θα σε σηκώσει από τη θέση σου». Η κόκκινη πλευρά του Μέρσεισαϊντ ονειρεύεται ότι είναι εκείνος που μπορεί να βαδίσει στα βήματα του Στίβι Τζι, αλλά θα το πάει ένα βήμα μπροστά. Θα φέρει στο Άνφιλντ τους τίτλους που τόσο έχουν λείψει. 

Θανάσης Κρητικός