Πηγή έμπνευσης για τον Σάρι ο Ρανιέρι

Το εγκώμιο του Κλαούντιο Ρανιέρι έπλεξε ο Μαουρίτσιο Σάρι, ενόψει της επικείμενης μεταξύ τους μονομαχίας στην αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Φούλαμ την Κυριακή (2/12, 14:00).



Πηγή έμπνευσης για τον Σάρι ο Ρανιέρι

Ως… νεότερος στο προπονητικό «κουρμπέτι» από τον συμπατριώτη του, ο Μαουρίτσιο Σάρι παραδέχθηκε πως οι επιρροές του Ρανιέρι αρκετά χρόνια πριν ήταν καταλυτικές ώστε εκείνος να ακολουθήσει στη συνέχεια το δρόμο της προπονητικής καριέρας.

Παράλληλα, τόνισε τη δυσκολία της επερχόμενης αναμέτρησης για την ομάδα του, αφού για τον ίδιο πάντα είναι δύσκολο το να αντιμετωπίζει κανείς ομάδα που οδηγεί ο 67χρονος τεχνικός και πρώην πρωταθλητής Αγγλίας με τη Λέστερ το 2016.

«Το να τον αποκαλέσω φίλο είναι πολύ μεγάλη λέξη, τον συμπαθώ όμως ιδιαίτερα. Τον επισκέφτηκα πριν από 20 χρόνια στην Φλωρεντία. Πιστεύω πως δεν θυμάται αυτή την συνάντηση, αλλά για μένα ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Μας επισκέφτηκαν πριν από περίπου 40 μέρες, για να δει μια προπόνηση μας. Μίλησα μαζί μου και με τον Τζόλα.

Φυσικά και αποτελεί έμπνευση για μένα. Είναι ιδιαίτερα ικανός προπονητής στο αμυντικό σκέλλος και πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, όπως έδειξε και με τη Λέστερ. Επομένως, δεν είναι εύκολο να παίζεις με ομάδα του Ρανιέρι απέναντι σου», τα όσα είπε ο τεχνικός των «μπλε» εν αναμονή της αναμέτρησης με τη Φούλαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μεθαύριο.

Χρήστος Γραβιάς