Επισήμως προπονητής της Ιρλανδίας ο ΜακΚάρθι

Στον πάγκο της εθνικής Ιρλανδίας θα κάθεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Μικ ΜακΚάρθι, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Βοηθοί του θα είναι οι Ρόμπι Κιν και Τέρι Κόνορ.



Επισήμως προπονητής της Ιρλανδίας ο ΜακΚάρθι

Ο Ιρλανδός προπονητής επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας που είχε αναλάβει για μια εξαετία, με 68 αγώνες και παρουσία στην φάση των «16» του Μουντιάλ του 2002, όταν και έληξε η τότε συνεργασία του με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που επιστρέφω στην Ιρλανδία. Είμαι ενθουσιασμένος που η Ομοσπονδία μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εγώ αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα στο Euro του 2020. Ήμουν σε συλλόγους για 15 χρόνια οπότε αυτή θα είναι μια νέα δοκιμασία, αν και την ξέρω καλά.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω τον Τέρι Κόνορ, έναν έμπιστο συνάδελφο και έναν εξαιρετικό προπονητή, αλλά και τον Ρόμπι Κιν, έναν από τους καλύτερους παίκτες που είχα την ευκαιρία να προπονήσω, ως βοηθούς μου.

Ανυπομονώ να ξεκινήσω και να πάρω μέρος στην μεγάλη δοκιμασία για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020», είπε μετά τις υπογραφές ο ΜακΚάρθι, που είχε μείνει χωρίς δουλειά μετά την αποχώρησή του από την Ίπσουιτς, όπου τα είχε βροντήξει κι είχε φύγει πριν το τέλος της σεζόν -στο τέλος της οποίας θα αποτελούσε έτσι κι αλλιώς παρελθόν.

Γιώργος Σιάφας