Επέστρεψε στις νίκες γεμάτη άγχος η Άρσεναλ

Στις νίκες μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες στην Πρέμιερ Λιγκ επέστρεψε η Άρσεναλ, που επικράτησε δύσκολα με σκορ 2-1 εκτός έδρας της Μπόρνμουθ έχοντας για “χρυσό” σκόρερ τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.



Επέστρεψε στις νίκες γεμάτη άγχος η Άρσεναλ

Κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος οι “κανονιέρηδες” ξεκίνησαν με τον Μεσούτ Εζίλ στον πάγκο και το ξεκάθαρο μήνυμα του Ουνάι Έμερι πως πρωταρχική σημασία έχει το σύνολο και όχι οι μονάδες, αλλά η απουσία του Γερμανού και η γενικότερη στάση των φιλοξενούμενων στα πρώτα λεπτά έδιναν κάθε δικαίωμα στα “κεράσια” να πιέσουν ψηλά, να κρατήσουν μπάλα και να δοκιμάσουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μπερντ Λένο.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ για κάθε ομάδα, με την Μπόρνμουθ να σκοράρει αλλά το τέρμα να ακυρώνεται για οφσάιντ και τον Λούκας Τορέιρα να φτάνει πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει, αλλά να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο “κάδρο” της εστίας. Από την πλευρά του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν αρκετά επιρρεπής και μάλιστα είχε δεχθεί και την κίτρινη κάρτα στα μισά του πρώτου μέρους, με την εικόνα της Άρσεναλ στο σύνολό της να εξακολουθεί να παρακινεί τους γηπεδούχους για ένα γκολ.

Τελικά το βρήκε ο Τζέφερσον Λέρμα, που βέβαια το έκανε σε λάθος εστία, αφού νίκησε τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς κατά λάθος θέλοντας να απομακρύνει σέντρα του Σιντ Κολάσινατς. Το γκολ του 30ου λεπτού διαδέχθηκε αυτό του 45ου, με τον Τζόσουα Κινγκ να σκοράρει για ακόμη μία φορά με τρομερό πλασέ εντός περιοχής, στέλνοντας σε πρώτο χρόνο την μπάλα εκεί που ο Λένο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Δεύτερο μέρος στο ίδιο μήκος κύματος, με τον Sokratis να δίνει και πάλι δικαιώματα, κάτι που εξακολουθούσε να κάνει και ο Λέρμα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αφήνουν περιθώρια για ένα γκολ της αντιπάλου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε σε καμία των περιπτώσεων και όχι πριν το 67’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ ως γνήσιος φορ τοποθετήθηκε εκεί που έπρεπε μέσα στην περιοχή για να τελειώσει όμορφη συνεργασία των συμπαικτών του με ένα απλό tap in.

Το γκολ έφερε αλλαγές από τον Χάου, αλλαγές που έκαναν την ομάδα του να παραμένει στην διεκδίκηση βαθμού ή ακόμη και βαθμών, αφού δινόταν η εντύπωση πως με μια γρήγορη ισοφάριση η Μπόρνμουθ θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και το πρώτο προβάδισμά της στο ματς. Άτυχη η ομάδα της Νότιας Ακτής τόσο στο 80’ όσο και στο 87’, με τους Στάνισλας και Λέρμα να χάνουν από μια τεράστια ευκαιρία για να χριστούν σκόρερς, με τον δεύτερο να καταφέρνει να ισοφαρίσει αλλά μόνο στα δοκάρια.

Χαμός και στο 90’, με την Μπόρνμουθ να μένει μερικά εκατοστά μακριά από το 2-2 και την Άρσεναλ να αδυνατεί να αποβάλει το άγχος της και να ξεσπάσει την έντασή της με την προσπάθεια για το 3-1 στην κόντρα να κρίνεται αποτυχημένη.

Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα του Λονδίνου αποσπάστηκε στην 5η θέση πάνω από Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους πέντε και έξι βαθμούς αντιστοίχως, και επτά από την σημερινή της αντίπαλο η οποία εξακολουθεί να μένει κοντά στα φαβορί για να τερματίσουν στις επτά πρώτες θέσεις του πίνακα.

Οι συνθέσεις:

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Κουκ (73’ Γκόσλινγκ), Ακέ, Ντάνιελς, Μπρουκς (73’ Στάνισλας), Γκόσλινγκ, Λέρμα, Φρέιζερ, Γουίλσον, Κινγκ (82’ Μουσέ)

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Σωκράτης, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Κολάσινατς, Τορέιρα (79’ Γκεντουζί), Τζάκα, Μκιταριάν, Ιγουόμπι (82’ Ράμσεϊ), Ομπαμεγιάνγκ (90’ Νκετία)

Γιώργος Σιάφας